Ekonomi

Asgari ücret hesapları sil baştan! İşte enflasyon verileri sonrası yeni rakam

TÜİK dün eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon aylık bazda yüzde 2.97 artarken, yıllık bazda 49.38 olarak belirlendi. Kritik verinin açıklanmasının ardından asgari ücret hesapları yeniden yapıldı. Peki yeni yılda asgari ücrete ne kadar zam gelir? İşte yanıtı...

Abone Ol

Memur ve emekliyi yakından ilgilendiren enflasyon rakamları dün açıklandı. Yıllık bazda yüzde 49.38 olarak açıklanan enflasyon, 2021'den bu yana yüzde 50 olan politika faizinin ilk kez altına indi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun 'İhtimal fazlalaştı' diyerek asgari ücret zammı için rakam verdi. 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un Habertürk'te yaptığı açıklamalar şöyle; "En son sizinle görüştüğümüzde asgari ücrete yüzde 20-25 gibi bir zam olabileceğini ifade etmiştik. Açıklanan son enflasyon rakamlarıyla birlikte bu oranların gerçekleşme ihtimali biraz daha fazlalaştı. Asgari ücrete yüzde 20-25 civarında bir artış olur diye düşünüyorum. Yüzde 25'i ben maksimum, en fazla çıkılabilecek oran olarak görüyorum"

ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ: 21 BİN 250 TL

"Asgari ücret şu anda 17 bin 2 TL, yapılacak maksimum yüzde 25'lik bir atışla 21 bin 250 TL bandında olabileceğini görüyoruz. Benim beklentim de zaten asgari ücretin maksimum 22 bin TL seviyesinde olması. Enflasyon için sadece ücret artışlarını kısmak çözüm değildir. Ama hükümet asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında bu oranlarda zam yaparak enflasyonu düşük tutmaya çalışacaktır. 2025 yılında enflasyon hedefi yüzde 17,5. Sonrasında ise yüzde 9'lar hedefleniyor. Bu hedeflere ulaşmak için ücretleri daha düşük tutup, özellikle kamu harcamalarının kısıtlanması gerekiyor"