İtalya Ralli Şampiyonası'ndaki iki yarışta liderliğe yükselen Nazan Zorlu, eylül ve ekim ayında yapılacak yarışları da liderlikle tamamlayarak, turnuvayı şampiyonlukla taçlandırmak istiyor. 

"CESARETLE İLK ADIMI ATIN"

Kariyerinde bankacılık ve aşçılık da bulunan Nazan Zorlu, başarılarıyla hemcinslerine örnek oluyor. "Cesaretle ilk adımı atmadan ne kendinizi ne de çevrenizi tanıyamazsınız” diyen Nazan Zorlu, başarının anahtarını bu sözlerle özetliyor. 

ÇOCUKLUK HAYALİYDİ, GERÇEK OLDU

Rallinin çocukluk hayali olduğunu ancak döneminde ailesinin karşı çıkması ve bütçe gerektiren bir spor alanı olması nedeniyle cesaret edemediğini aktaran Nazan Zorlu, bankacılık kariyerinde öğrendiği ekonomi yönetimiyle cesaretini toplamış. Zaman yönetimini de iyi yapan Zorlu, daha sonra ralli için ilk adımı attığını söylüyor. 

HEDEFİ RALLİYİ KADINLARA AŞILAMAK

Türkiye'de ralliye katılan kadın sayısının düşük olduğunu, son dönemlerde sayının giderek arttığını ve ilerleyen dönemlerde daha da artacağına inandığını dile getiren Nazan Zorlu, kadınların bu alana yönelmesi için desteğini sürdüreceğini söyleyerek "Bu sporun cinsiyeti yok" ifadelerini kullandı.  

SIRADA ŞAMPİYONLUK VAR

İtalya'daki toplam 8 yarıştan oluşan ve şampiyonluk için 5 yarıştan puan alma şartı bulunan yarışta Nazan Zorlu, turnuvadan liderlikle dönmeyi hedefliyor. Nazan Zorlu'ya bu süreçte en büyük desteği veren ilk Türk perakende markası Enplus, her alanda kadın sporcuların yanında olmaya devam edeceğinin altını çiziyor.

"KADINLARIN GÜCÜNE İNANIYORUZ, ONLARIN POTANSİYELİNİ DESTEKLİYORUZ"

Enplus CEO’su Murat Hatipoğlu, Nazan Zorlu’nun, ralli gibi erkek sporu olarak anılan bir alanda ve global arenada Türk kadınının gücünü göstermesinden büyük gurur duyduklarını söyledi. Hatipoğlu, “Enplus olarak, Türkiye genelinde yetenekli kadın pilotların gelişimine destek sağlamak amacıyla çıktığımız bu yolculukta, Nazan Zorlu ile ilk olarak geçtiğimiz yıl Türkiye Ralli Şampiyonası’na katıldık ve Nazan Zorlu şampiyonayı kadınlar kategorisi 2.’si olarak tamamladı. Enplus olarak, motor sporlarına daha fazla katkı sağlamak ve kadınların her alandaki potansiyelini desteklemek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.