CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin Aydın Didim’deki cenaze törenine katıldı. Törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un yalnızca kendisinin konuşma yapmasına tepki gösteren Özel, Kurtulmuş’a yönelik eleştirilerde bulundu.

Kurtulmuş’un konuşmasına tepki gösteren Özel, “Böyle bir günde hala siyasi fırsat yaratıyorsunuz. Bizim de söyleyeceklerimizin kıymeti var. Tarafsız olduğunuzu iddia edip, bu tür işlere dahil olmak hoş değil” dedi. Kurtulmuş'un, “Siz de konuşsaydınız benden farklı ne söyleyecektiniz?” şeklindeki yanıtına ise Özel, "Onu ben takdir ederim" şeklinde karşılık verdi.

KONUŞMA HAKKI VERİLSE UYGUN OLURDU

Törende yaşananların sorulması üzerine açıklama yapan Özel, Numan Kurtulmuş'a, tarafsız bir Meclis Başkanı olarak hareket etmesi gerektiğini belirterek, diğer siyasi parti liderlerine de konuşma hakkı verilmesinin daha uygun olacağını söylediğini belirtti. Ancak, cenazede fiili bir durum yaratıldığını ve kendisinin tepki gösterdiğini dile getirdi.

İşte cenaze töreninde yaşanan gerginlik anları: 

Kaynak: Haber Merkezi