Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarının gelire göre düzenleneceğini açıkladı. Bayraktar, dar gelirli vatandaşlara yönelik desteklerin süreceğini belirtti.

Bakan Bayraktar, "Dar gelirli vatandaşı destekleyeceğiz" dedi.
İşte Bayraktar'ın açıklamalarından satır başları: 

Doğalgaz erişimi: Bakan Bayraktar, doğalgazın Türkiye’nin 81 iline ulaştığını ve doğalgazın hanelerde, işyerlerinde ve sanayide kullanımının önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade etti.

 Devlet Destekleri: Pandemi döneminden itibaren doğalgaz ve elektrik faturalarında devletin hane halkına ve ticarethanelere ciddi destek sağladığını belirten Bayraktar, bin liralık faturalarda %60’ının devlet tarafından karşılandığını vurguladı.

Gelire göre fatura modeli: Bakan, yeni bir düzenlemeyle gelire göre fatura sistemine geçileceğini, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşların desteklenmeye devam edeceğini söyledi. Yüksek gelir grubuna ait vatandaşların ise gerçek maliyetleri karşılamalarının daha doğru olduğunu ifade etti.

Enflasyonla mücadele: Enerji fiyatlarındaki değişimlerin enflasyona etkisini dikkate alarak, Merkez Bankası ve Hazine ile iş birliği içinde süreci yöneteceklerini açıkladı.

OVP Kapsamında Hedefler: Bakan, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde cari açık ve enflasyonla mücadelede enerji ithalatının azaltılmasının önemli bir hedef olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi