Ayşenur Ezgi Eygi'nin İzmir Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsi işlemleri sürerken, rapordaki detay dikkat çekti. Şehit Ayşenur'un Filistin'deki otopsi raporu ile Türkiye'deki raporu birebir çıktı. Şimdi gözler Türkiye'nin de müdahil olduğu Uluslararası Adalet Divanı'na çevrildi.

GÖZLER UAD'DEKİ DAVADA

İsrail'in Filistin'e yaptığı zulümleri Uluslararası Adalet Divanı'na taşındı. Davaya Türkiye'de müdahil olmuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi'nin şehit edilmesini, hakkını burada savunacaklarını dile getirmişti. Ayşenur'un hem Filistin'de hem de Türkiye'de otopsi raporu benzer çıktı.

İNCELEME DEVAM EDİYOR

TRT'nin haberine göre; İzmir Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından hazırlanan raporda Ayşenur Ezgi Eygi'nin kulak alt kısmından ateşli silah girişi kafa yaralanması tespit edildi.  Beyin doku harabiyeti giriş yarası bulundu, çıkış yarası bulunmadı. Kurumun otopsi incelemesi devam ediyor. 

Ayşenur Ezgi Eygi’nin otopsi raporu açıklandı: Beyninde mermi parçaları var! Ayşenur Ezgi Eygi’nin otopsi raporu açıklandı: Beyninde mermi parçaları var!

NUMAN KURTULMUŞ: KIZIMIZIN KANININ HESABINI SORACAĞIZ 

Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar Ali ve aile fertlerinin de bulunduğu açıklamada konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Türk Milleti olarak sonuna kadar bu işin takipçisiyiz. Devlet olarak sonuna kadar takipçisiyiz. Ayşenur Ezgi bizim için diğer tüm şehitler gibi ölümsüzdür. Hepimizin bildiği gibi Cenab-ı Allah şöyle buyuruyor: 'Allah yolunda öldürülenleri ölüler demeyin, onlar diridirler ve rabbimiz katında rızıklandırılıyorlar'. Ayşenur kızımızın ruhaniyetinin aramızda olduğunu ve onun maneviyatının bizlere güç verdiğini hatırlatmak isterim. Makamı cennet olsun, bütün milletimizin başı sağ olsun. Buradaki bütün aile fertlerine başsağlığı diliyorum. Bundan 24 sene evvel, yine onun gibi genç bir insan evladı Rachel Corrie de Filistinlilerin haklarını korurken, İsrail'in buldozerlerinin altında çiğnenerek katledildi. Bu vesile ile Rachel Corrie'yi de minnetle yad ediyoruz. Filistin davasına sahip çıkan bütün insanlık camiasının onurlu fertlerine saygılarımızı sunuyoruz, hep beraber bu mücadeleyi vereceğiz. Acımız büyüktür ama Ayşenur kızımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız. Bunlar yaptıklarının hesabını uluslar arası mahkemelerde verecekler" dedi.