CHP lideri Özgür Özel, Dilruba'nın sözlerine özür dilemesiyle ilgili açıklamalarda bulunurken, Hulusi Akar'ın açtığı tazminat davasıyla ilgili de konuştu. Özel, Akar'ın daha önce açtığı davayı hatırlatarak, "Bir kez daha haklılığımızı ispatlarız" dedi. 

BU ÜLKE YÜKSEK TANSİYON İSTEMİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamaları şöyle:

Dünya hakaret, küfür duyduk. Tayyip Bey de bir adım atsın. Özür dilemek, vatandaşın derdini dinlemek cesaret işi. Özgür Bey özür dilenecek bir şey söylemedi ama Dilruba'yı yanına oturttu diyorlar. Partinin sözcüsü ya da genel başkan vekili ayrı ayrı konuştular. Tayyip Bey, Atatürk heykelleri yerde köpek leşi gibi sürünecek adam, Atatürk'e zerre muhabbet besleyen ne ölüme ne dirime gelsin dedi. Tayyip Bey dirisine gitti ziyaret etti. Yatağının ucuna oturdu, ölüsüne de 5 bakan yolladı. Tayyip Bey, Kadir Mısırlıoğlu'nun ifadeleri için özür dilesin bakalım. İfadeler madem sahipleniliyorsa, Ayasofya'ya ilk atadıkları adam İsmet Paşa'ya iblis, CHP'lilere kafir dedi. Atatürk'e dolaylı yoldan kafir dedi. Ne diyeceğiz bunlara. Onlar için özür dileyin. Bu ülke yüksek tanisyon istemiyor. Bugün muhalefette bulunan CHP yerelde iktidardır. Gece gündüz çalışıyoruz. Ben yetişemiyorum. CHP'nin her bir belediyesi hizmette yarışıyorlar. Bornova'da 16 açılış, Kocaeli'de 4 açılış yaptım. Benim derdim hizmet. Tayyip Bey size verilen akıl yanlıştır. 31 Mart öncesi ağzınıza geleni saydınız olmadı. Vera babasız okula başladı, Vera'dan özür dilemek lazım. Biz üzerimize düşeni yaptık. Ben kavga etmem, bir derdim varsa vatandaşın ekmek kavgasıdır.

GELECEK SENE KASIM AYI SON TARİHTİR

Nasıl 31 Mart'ta millet doğruyu gördüyse o kararından da memnunsa, yerelde, genelde ölçümler bunu gösteriyorsa gelecek sene kasım ayı son tarihtir. Bugünden seçimin tarihini söyleyelim. En büyük hakem kararı versin. 

ÖZEL'DEN HULUSİ AKAR'A YANIT: 2.5 MİLYONLUK DAVA AÇSIN

Hulusi Akar'ın tazminat davası hakkında şunları söyledi: Hulusi Bey bu ifadeleri Meclis Genel Kurulu'nda duymuştu, yüzüne söyledim. O gün de 2 dava açtı. Ceza davası yürümedi. Tazminat davası o günün parasıyla 500 bin TL'ydi davayı biz kazandık. Hulusi Akar arkasında bir kişi bulamadı, bana 224 emekli amiral ve general senin lehine tanıklık edeceğiz diye dilekçe verdiler. O gün 500 bin TL dava açıp bugün 100 bin TL açıyor, açsın 2.5 milyonluk dava. Benim sözlerimin doğruluğunu onun silah arkadaşları. Kanun önünde beyanlarımın doğruluğu ve haklılığı ispatlanmıştır. Bir kez daha istiyorsa bir kez daha ispatlarız.