Yaşam

Bakanlık doğru bilinen yanlışları tek tek sıraladı: Et, tavuk ve yumurtayı yıkayanlar dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı insan sağlığı ile oynayan, taklit ve tağşiş ürünlerin listesini hemen her gün sitesinde paylaşırken vatandaşlar da uyarıldı. Pazardan alınan peynirler sağlıklı mı? Et, yumurta, tavuk yıkanır mı? İşte doğru bilinen yanlışlar...

Abone Ol

Ürünlere karıştırılan hileler vatandaşları kara kara düşündürürken, Tarım ve Orman Bakanlığı, mutfaktaki sağlıksız gıda ürünleriyle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Bazı bilgiler var ki çoğu kişinin yıllardır devam eden alışkanlığından ibaret. Örneğin eti yıkamak. Bu bilinen büyük bir yanlış. İşte doğru sandığımız yanlışlar...

YUMURTAYI SAKIN YIKAMAYIN

“Yumurta yıkandığı zaman üzerinde bulunan mikro-organizmalar yumurta kabuğunda bulunan ve gözle görülmeyen gözeneklerden içeri girer ve yumurtanın bozulma riskini artırır.

ET VE TAVUK YIKAYANLAR DİKKAT!

Tavuk etini pişirmeden önce suda yıkamaya gerek yok, tavuğu iyice pişirmek yeterli. Etler yıkandığı zaman üzerinde bulunabilecek mikroorganizmaları mutfağın diğer yerlerine bulaştırma riski doğar. Bu nedenle çok kirli gördüğümüz kısımlar varsa buralar yıkanmak yerine, kesip uzaklaştırılabilir.

PAZAR TEZGAHINDAN PEYNİR ALMAYIN

Peynir yapılan süt, başta brusella olmak üzere bazı hastalık etmeni taşıyan hayvanlardan elde edilmişse, bu hastalık etmeni mikroorganizmalar peynire geçer. Kaynağı bilinmeyen ve pazar tezgâhlarında satılan taze peynirleri satın almamak gerekir.

KÜFLENEN GIDAYI HEMEN ATIN

Yoğurt, krema, reçel, salça, ekmek, meyve suları ve pişmiş yemeklerde küflenme varsa, o bölge kesilse bile tüketilmemesi önerilir.”