Ekonomi

Bakanlık ifşa etti! ‘Tehlike saçıyor’ diyerek gıda üreticilerini bir bir saydı! O ünlü marka da yer aldı

Tarım ve Orman Bakanlığı, son yıllarda taklit ve halkın sağlığına zarar veren gıdaların üretiminin artmasıyla aldığı kararı uyguluyor. Bakanlık, geçtiğimiz günlerde gıda sektöründe zeytinyağı, tavuk, kıyma gibi ürünlerin halkın sağlığını tehlikeye atacak şekilde zararlı maddelerle ilişkilendiren üreticileri ifşa edeceğini duyurmuştu. Bu uyarıyı dikkate almayan üreticiler, her gün ifşa edilmeye başlandı.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı tüketicilerin korunması ve üreticilerin de yaptıkları hatalardan dönmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı büyük bir adım attı. Buna göre, taklit, tağşiş ve sağlığı tehlikeye düşürecek gıdaları üretenleri ürünler her gün ifşa etmeye başladı. Tereyağına bitkisel yağ karıştıran, kıymaya tavuk şiş taşlığı bulunan sahte bal gibi ürünleri üreterek, halkın sağlığını hiçe sayan üreticiler ifşa edildi.

GIDA ÜRETİCİLERİ İFŞA EDİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı resmi web sayfası üzerinden, ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ ve ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ gıdalar olmak üzere iki bölüme ayırarak gıda ürünlerinde tek tırnaklı kullanan veya sahte bal ürete kişilerin isimlerini bir bir sıraladı.

KIYMALI BÖREK HARCINDA AT ETİ ÇIKTI

Özege Unlu Mamüller Gıda Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi olan İrten Börek olarak bilinin ve yerel bir kesime hitap eden şirkettin Dana Etli Kıymalı Börek olarak sunduğu ürünün içinde kanatlı eti ve sakatat (taşlık) tespit edildi.

SIZMA ZEYTİNYAĞINA TOHUM YAĞLARI KARIŞTIRILDI

Bir diğer marka ise, hakiki 5 litre zeytinyağı sattığını iddia eden Onat Ticaret’te Bigalim markasının zeytinyağlarında tohum yağlarının karıştırıldığı tespit edildi.