Gerçek adı Vangelia Gushterova olan Baba Vanga, 5079 yılına kadar bir dizi kehanette bulundu. Prenses Diana'nın ölümü , Sovyetler Birliği'nin dağılması ve 11 Eylül gibi olayları ön gördüğü iddia edilen Vanga'nın kehanetleri sosyal medyada popüler olurken kullanıcılar bu kez kahine isyan etti. 

DAHA FAZLA FELAKET 

The Mirror'ın haberine göre, Baba Vanga 2025 yılı için Avrupa'da nüfusun azalmasına neden olabilecek büyük bir olayın yaşanacağını söyleyerek, "Daha fazla felaket" vurgusu yaptı.

"İŞTE ŞİMDİ YANDIK"

Son tahminleri X'te viral oldu ve sosyal medya kullanıcıları duygularını hemen belli ettiler. Bir kullanıcı gönderiye, "Her yıl aynı şeyi söylüyor. Gerçekten sıkıldım" yorumunu ekledi. Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, "İşte şimdi yandık" yorumunu yaptı. 

BABA VANGA KİMDİR ? 

Baba Vanga, 31 Ocak 1911 yılında doğdu. Kayıtlarda geçen ismi Vangelia Pandeva Dimitrova’dır. Evlendikten sonra bilinen ismi ise, Vangelia Gushterova oldu. Bulgaristan'da, Kozhuh dağlarında, Yer Rupite bölgesinde bir bitki uzmanıydı. Aynı zamanda gözleri görmeye bir durugörüdür. Kendisinin, paranormal yeteneklere sahip olduğu iddia edilir.

Hayatında bir dönüm noktası bir kasırga (bu iddia o zamanlar meteorolojik kayıtlarda doğrulanmadı) oldu ve Vanga'yı uzağa fırlattı. Vanga sonradan çok korkmuş bir şekilde bulundu ve gözleri kum ve toz ile kaplıydı, bu yüzden şiddetli ağrıları nedeniyle gözleri açılamadı. Hiçbir iyileştirme çabaları sonuç vermedi.

Vanga önceki yıllarda oldukça sağlıklıydı, ancak 1939 yılında plörezi'ye yakalandı. Doktorun görüşüne göre yakında ölecekti. Doktorun onu çok genç yaşta ölmesi ile ilgili yanlış görüşlerine rağmen, gerçekten hızlı ve kabul edilebilir derecede iyileşti.

II. Dünya Savaşı sırasında, Vanga'ya daha fazla inanan insan sayısı ile ziyaret çekti. Ziyaret edenlerin yakınlarının hayatta olup olmadığı hakkında bir ipucu almak umuduyla kendisine geliyorlardı. Vanga meme kanserinden 11 Ağustos 1996 tarihinde öldü. Vanga'nın vasiyetinin yerine getirilmesi için, Petriç'teki evi, müze haline getiridi. İkinci Dünya Savaşı'nın sonucundan Gandi'nin ölümüne, 11 Eylül saldırılarından Obama'nın ABD Başkanı olacağına kadar pek çok kehanette bulunduğu iddia edilmektedir.