Dünya

BM duyurdu: İsrail tankları üssümüze girdi!

BM Lübnan Geçici Barış Gücü UNIFIL, İsrail tanklarının Birleşmiş Milletler'e ait üssün ana kapısını tahri̇p etti̇ğini ve mevziye zorla gi̇rdi̇ğini duyurdu. Barış Gücü, ihlâlleri "şok edici" olarak nitelendirdi ve İsrail'den açıklama talep etti. Öte yandan 15 barış gücü görevlisinin aynı noktaya birden fazla mermi atılmasının duman yayması sonucu cilt tahrişi de dahil olmak üzere çeşitli etkilere maruz kaldığı belirtildi.

Abone Ol

İsrail ile Lübnan arasında Mavi Hat'ta çatışmalar sürerken, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) bir kez daha hedef oldu.

ÜÇ İSRAİL ASKERİ LÜBNAN'A GEÇTİ

UNIFIL'e bugün erken saatlerde üçüncü kez saldırı düzenlendi. Birkaç saat önce UNIFIL'den yapılan açıklamada ise üç müfreze İsrail askeri̇ni̇n Mavi̇ Hat'tan Lübnan'a geçtiğinin gözlemlendiği bildirdi. 

15 BARIŞ GÜCÜ GÖREVLİSİ YARALANDI

UNIFIL, İsrail tanklarının mevzi̇ni̇n ana kapısını tahri̇p etti̇ğini ve mevziye zorla gi̇rdi̇ğini belirten bir açıklama yayımladı. Açıklamada "15 barış gücü görevlisi, aynı noktaya birden fazla mermi atılmasının duman yayması sonucu cilt tahrişi de dahil olmak üzere çeşitli etkilere maruz kaldı" ifadesinde bulunuldu.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Barış Gücü, ihlâlleri "şok edici" olarak nitelendirdi ve İsrail'den açıklama talep etti.

NE OLMUŞTU?

İsrail güçleri, geçtiğimiz hafta iki ayrı saldırıda UNIFIL mevzilerini hedef almış, dört asker yaralanmıştı. BM ve UNIFIL'de askeri bulunan müttefikleri, saldırılara sert tepki göstermişti. UNIFIL, saldırıları “ciddi bir gelişme” olarak nitelendirdi ve BM personeli ile mallarının güvenliğinin garanti altına alınması gerektiğini bildirdi. Fransa ise İsrail büyükelçisini çağırdı. İtalya ve İspanya ile birlikte bu tür saldırıları “haksız” olarak nitelendiren bir açıklama yayınladı. Kanada da durumun "endişe verici ve kabul edilemez" olduğunu ifade etti.

Netanyahu’dan BM’ye UNIFIL tepkisi: Hizbullah’ın kalelerinden ve çatışma alanlarından çekilin! Netanyahu’dan BM’ye UNIFIL tepkisi: Hizbullah’ın kalelerinden ve çatışma alanlarından çekilin!