Gündem

Budapeşte Venedik'e döndü: Tuna Nehri taştı, yağışlarda 7 ülkede 23 kişi can verdi

Avrupa'da devam eden şiddetli sağanak can kayıplarına neden oldu. Sellerin etkili olduğu Avusturya ve Çekya'da da arama kurtarma ve tahliye çalışmaları sürüyor. 7 ülkede devam eden sağanak felaketinde 23 kişi yaşamını yitirdi. Tuna Nehri taştı, Budapeşte adeta Venedik'e döndü, tarihi Macaristan Parlamento Binası'nı da su bastı.

Abone Ol

Avrupa şiddetli yağışlarla mücadele ediyor. Aralarında İtalya, Macaristan, Polonya, Slovakya gibi ülkelerin birçok yerinde su baskınları ve can kayıpları var. Sellerde en az 23 kişinin yaşamını yitirdiği duyuruldu. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki tarihi parlamento binası, Avrupa'daki yoğun yağışların yol açtığı selden etkilendi.

TUNA NEHRİ TAŞTI

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Budapeşte'den geçen Tuna Nehri'nin taştığı ve tarihi Macaristan Parlamento Binası'nın girişini su bastığı görüldü. Yoğun yağışlar sonucu taşan Tuna Nehri'nin debisinin, yarın en yüksek seviyesine ulaşması bekleniyor. Slovakya'nın başkenti Bratislava'da da etkili olan yoğun yağış sonucu Tuna Nehri'nin taştığı aktarıldı.

CAN KAYBI 23'E YÜKSELDİ

Polonya'nın güneyinde Nysa Klodzka Nehri'nin taşması sonucu meydana gelen selde ise Lewin Brzeski kasabasında vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi. Sellerin etkili olduğu Avusturya ve Çekya'da da arama kurtarma ve tahliye çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. Romanya, Çekya, Polonya, Avusturya, Macaristan, Slovakya ve İtalya'da şiddetli yağışların yol açtığı sellere bağlı can kaybı ise 23'e çıktı.