Kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' adıyla bilinen dolandırıcılık davasında, Denizbank'ın Florya ve Büyükdere şubelerinde geçmişte müdürlük yapan Seçil Erzan bugün yedinci kez hakim karşısına çıktı. Davada, Erzan’ın da aralarında bulunduğu yedi sanık “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarından yargılanıyor. 31 Mayıs tarihli bir önceki duruşmada hem müşteki avukatları hem de Erzan’ın avukatı Bülent Aybirdi, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Denizbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Aydoğdu'nun tanık olarak dinlenmesini talep etmiş ancak bu talepler reddedilmişti.

ERZAN'IN SAVUNMASI DİKKAT ÇEKTİ

Dosyada son olarak Fatih Terim, Bodrum'da müşteki olarak ifade verdi. Duruşmada Terim’in ifadelerine karşı Seçil Erzan’ın yaptığı savunma dikkat çekti. Erzan’ın Terim ile ilgili ifadelerinden sonra Erzan’ın avukatı Fatih Terim'in hazır edilip dinlenmesini talep etti.

Fatih Terim ifadesinde kimleri hedef aldı? "Etkinlik pişmanlık hükümlerinden faydalanmalarına rızam yoktur" Fatih Terim ifadesinde kimleri hedef aldı? "Etkinlik pişmanlık hükümlerinden faydalanmalarına rızam yoktur"

"ISLAK İMZA VE SES KAYDI VAR"

Seçil Erzan savunmasında Fatih Terim ile ilgili şu ifadeleri kullandı, "Öncelikle Terim'in hesap hareketlerini talep etmeme rağmen bana gelmedi. Hocanın hesabına yatan tutarlarla çıkan tutarlar eşleşmekte. Bunla ilgili ıslak imza ve ses kaydı hepsi var. Böyle bir durumda böyle bir paranın talep edilmesi mümkün değil" dedi. 

Erzan, Terim’den fon adı altında para almadığını da ifade ederek, "Terim'den fon adı altında hiçbir zaman para almadım. Sadece aramızdaki dostane ilişkiden kaynaklı bana iki kez para gönderdi yatırım amaçlı, bununla ev al arsa al diye. Bana borç olarak verdiği 700 bin doların karşılığı olarak 2022 Ocak'tan itibaren peyderpey ödemeler yaptım. Bana parayı elden, bahçede verdi" diye konuştu. 

Davanın savcısı bu açıklamadan sonra Erzan’a, “Arsa al sat deyince nasıl bir getirisi olacaktı peki?” sorusunu yöneltti. Erzan ise “Emlakçılar böyle dönem dönem çok para kazanıyor. Ben değerlendiririz, yaparız dedim. Ama yapamadım. Zaten aldığımı hemen o gün faize veriyordum. Hoca bana parayı bankada değerlendirmem için vermedi” dedi.

Fatih Terim, Seçil Erzan davasında ilk kez ifade verdi! Fatih Terim, Seçil Erzan davasında ilk kez ifade verdi!

"FATİH TERİM'E HAYIR DİYEMEDİM"

Erzan duruşmada Terim’e hiçbir zaman hayır diyemediğini ise şöyle anlattı, "Ben Fatih Terim'e hiçbir zaman hayır demedim, diyemedim. 700 bin doların karşılığı olarak ne zaman sorsa hep evet dedim, gönderdim. Rüya'ya (Rüya Sağır Denizbank’ta fon yöneticisi) hocanın talep ettiği ödediğim faizleri söyleyip gönderttim. Hiçbir usulsüz işlem yoktu. Önce hoca kendisi bana mesaj atardı. Ya da muhasebecisi mesaj atardı. Daha sonra biz hocadan teyit alıyorduk. Hoca çok harcama yapıldığını biliyordu, ben hocaya ekside olduğunu söylemiştim. Hesabında ne yazıyorsa onu yazıyordum, sistem dışı bir şey yazmıyordum" ifadelerini kullandı. 

Duruşmada hakim Fatih Terim'in "Hocam bankada bu kadar paranız var değerlendirelim, dediğinde sorgulamadım, şüphelenmedim, güven duyuyordum" ifadesi soruldu. Erzan ise şöyle cevapladı: Hesabına nakit olarak yatan tutarlar hep aynı gün yapacağı ödemelerle alakalıydı.

Hayatı belgesel olan Arda Turan en büyük pişmanlığını anlattı! Herkesin düşündüğü isim değil Hayatı belgesel olan Arda Turan en büyük pişmanlığını anlattı! Herkesin düşündüğü isim değil

"ZARAR EDİNCE FATİH TERİM BANA ÇOK KIZDI"

Erzan ifadesinde kullandığı dikkat çekici diğer ifadeler ise şöyle oldu:

- Bu dosyadakilerin çoğuyla dostane ilişkim vardı zaten. Benden 20 milyon bekleyenler var bu dosyada. Hocanın benden özellikle şu kadar para gibi bir beklentisi yoktu. Ama benden para istediğinde hiç hayır diyemiyordum.

- Saklama hesabı olduğu iddia edilen hesaplara Rüya Sağır'ın bakma yetkisi yok. Bu hesaplar banka bünyesinde. Fon şirketleri bünyesinde olsa da banka muhasebesinde bakılıyor.

- Fatih Terim, Mehmet Aydoğdu ya da Hakan Ateş fonu diye bir şey ben türetmedim. Hakan Ateş ile Fatih Terim zaten birbirlerinin ev ziyaretine giden insanlar. Ben hiçbir zaman bahsetmedim. Zaten olsa birbirlerine söylerlerdi.

- Fatih Terim'i hiç ikna çabam olmadı. Tamamen eurobond hesabından zarar ettiği için kızmıştı, bana da parayı o gün ondan değerlendir diye verdi.

- Fatih Terim'le abi kardeş gibiydik.