Gündem

Caminin temizlikçisine işkence: Öldü sanıp kaçtı

Camide gönüllü olarak temizlik yapan adamı öldüresiye dövüp yerlerde sürükledi. Ağır yaralanan yaşlı adamı öldü sanıp gasilhaneye bırakıp kaçan şüphelinin, daha önce ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüğü öğrenildi. Kaçan şüpheli polis ekiplerince yakalandı.

Abone Ol

Ankara’nın Mamak ilçesinde Fazilet Camisi’nde gönüllü temizlik yapan Halil Şahin, caminin önünde arkasından gelen G.A.'nın saldırısına uğradı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda G.A., abdesthane bölümüne çektiği yaşlı adama dakikalarca sopayla vurdu. Ağır yaralanan Halil Şahin, camiye gelen cemaat tarafından fark edilerek ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından kaçan şüpheli G.A. ise polis tarafından yakalandı. Şüphelinin daha önce ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüğü öğrenildi.

HALİL ŞAHİN TEDAVİ ALTINDA

Halil Şahin’e önce sopayla saldıran G. A.daha sonra Şahin’i yerde sürükleyip, iç taraftaki gasilhaneye götürerek bir süre daha darp ettikten sonra kaçtı. Kulağında kesik, kafatasında kırık ve vücudunda çok sayıda yara olan Şahin, tedavi altına alındı.

“KİMSE GÖRMESE ÖLECEKMİŞ”

Halil Şahin'in oğlu Hayati Şahin, saldırganın hiçbir gerekçe göstermeden 81 yaşındaki babasına saldırdığını söyleyerek “Camiye temizlik yapmak için öylesine gidiyordu. Öldüresiye dövmüş, dövdükten sonra biri gelince de içeriye çekmiş ve üzerine temizlik görevlisi yeleği giyerek, gelenlere 'ben temizlik yapıyorum, kimse girmesin' demiş. Babamı öldü diye oraya bırakmış, kimse babamı görmese orada ölecekmiş. Şu an babam kendinde değil. Şikayetçiyiz” ifadelerini kullandı.

KANLAR İÇİNDE BULDU

Halil Şahin'i yaralı halde buluna esnaf Mithat Altun ise, "İçeride sesini duydum, iniltiler geliyordu. Sonra kapıyı açtım. Halil Amca orada yatıyordu, kanlar içinde musalla taşının altına götürmüş. Hemen çıktım ambulansı aradım. Ambulans geldi hastaneye kaldırdılar" diyerek yaşananları anlattı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Olayın ardından kaçan şüpheli G.A. ise polis tarafından yakalandı. Şüphelinin daha önce ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gördüğü öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.