Yeşilköy'deki Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi'nin Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nde sıcak su borusunun patlaması sonucu tavanın çökmesiyle ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 4 Ağustos'ta saat 03.30 civarında yaşanan olayda, sıcak su borusunun patlaması nedeniyle koridorda biriken sıcak suyun tavanın çökmesine neden olduğu, bu sırada kuvözde bulunan bebeklerin güvenli bir şekilde tahliye edildiği belirtildi. Ancak, tahliye edilen bebeklerden birinin, tedaviye devam edilirken yaşamını yitirdiği bildirildi.

Olayın ardından nöbetçi savcı olay yerine intikal etti ve incelemelerde bulundu. Soruşturma kapsamında, olay yeri ekiplerinin talimatları doğrultusunda hastane görevlilerinin beyanları alındı, vefat eden bebeğin epikriz raporu toplandı ve kuvözün ısı ve nemine ilişkin veriler incelendi. Ayrıca, bebeğin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiği ve üç kişilik bir bilirkişi heyetinin inceleme yapacağı ifade edildi. Olayda bir kusur olup olmadığı ve sorumluların kimler olduğunun, bilirkişi raporu ve otopsi sonuçları doğrultusunda belirleneceği kaydedildi. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.