2019 yılında eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili açıklamalarda bulunan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 3.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ÖZGÜR ÖZEL SERT ÇIKTI: CESEDİMİ ÇİĞNEMENİZ LAZIM!

Kılıçdaroğlu'na yönelik açılan davaya sert tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dikkat çeken ifadeler kullandı. "Önceki genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na 3.5 yıl hapis ve siyasetten men cezası talep eden bir iddianame hazırlanmış" diyen Özgür Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hapse mi atacaksınız? Önce bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım."

SANIK SANDALYESİNE BEN OTURACACAĞIM!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sanık sandalyesinde oturmaması gerektiğine vurgu yapan Özgür Özel, "Buna hiçbirinin hakkı yok. Onun oturması gereken yere gidip ben oturacağım" ifadelerini kullandı.

ÖZEL, YAVAŞ VE KILIÇDAROĞLU'NDAN SÜRPRİZ HAMLE

Öte yandan Özgür Özel, Ankara'ya yapacağı ziyarette Kılıçdaroğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geleceğini söyledi. Ankara'da yapılacak 3'lü görüşmenin 1 Eylül Pazar günü gerçekleşmesi bekleniyor. Zirvede, kurultay süreci başta olmak üzere son dönemdeki Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları masaya yatırılacak.