Siyaset

CHP’de gözler İstanbul’daki “ahmak davası” toplantısında!

CHP’de gözler, CHP kurmaylarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı dava için yapacağı toplantıya çevrildi. İmamoğlu’nun da katılacağı toplantı öncesinde Ekol Haber’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, “Hukuka aykırı bir karar çıkarsa siyaseten en üst perdeden yanıt verilecektir. Toplantıda bunun değerlendirmesini yapacağız” dedi.

Abone Ol

ERAY GÖRGÜLÜ - EKOL HABER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı “ahmak davası” ile ilgili istinaftan bu hafta karar çıkabileceği iddiaları üzerine, CHP kurmayları olağanüstü toplantı kararı aldı. Bugün saat 13.00’te yapılacak toplantıya CHP Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, CHP Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin, Gökhan Zeybek, Burhanettin Bulut ile CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın katılacak. Toplantıda İmamoğlu da avukatları ile birlikte yer alacak. 

Kriz Ekol TV'de masaya yatırıldı: Mansur Yavaş CHP’den ayrılıyor mu? Kriz Ekol TV'de masaya yatırıldı: Mansur Yavaş CHP’den ayrılıyor mu?

TOPLANTIDA SİYASİ DEĞERLENDİRMELER YAPILACAK

Gözler İstanbul’da yapılacak toplantıya çevrilirken, Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici, toplantı öncesi Ekol Haber’e şu değerlendirmelerde bulundu: “Ekrem İmamoğlu’nun davası ile ilgili toplantıları aslında bir süredir yapıyoruz. Daha önce Genel Merkez’de birkaç kez yapmıştık. Toplantıya katılan arkadaşların bir kısmının İstanbul’da işleri olunca bu kez İstanbul’da yapalım diye düşündük. Öyle olunca kamuoyunun da ilgisi arttı. Toplantıya Ekrem İmamoğlu da avukatları ile katılacak. Hukuki süreçleri bugüne kadar değerlendirmiştik. Biz hukukun üstünlüğüne inanıyoruz ve bu davanın hukuki değil, siyasi olduğu da çok ortada zaten. Dolayısıyla bugün daha çok hukuki değerlendirmelerden ziyade, siyasi değerlendirmeleri yapacağız bu toplantıda”

Mansur Yavaş'ın keyfi yerinde değil! Böke gölge başkan gibi davranıyor Mansur Yavaş'ın keyfi yerinde değil! Böke gölge başkan gibi davranıyor

İMAMOĞLU’NUN ADAYLIĞI MI İLAN EDİLECEK?

Gül Çiftçi Binici, istinaftan çıkması muhtemel siyasi yasak kararına karşı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığının ilan edileceğine dair iddialarla ilgili de şunları söyledi: “Çok fazla spekülasyon yapılıyor. Adaylıkla ilgili kararı verecek olan yer parlamento grubumuzdur. Bir kere, Genel Başkanımızın olmadığı bir toplantıdan da böyle bir karar çıkmaz. Tabii ki hukuka aykırı bir karar çıkarsa siyaseten en üst perdeden de yanıt verilecektir. Zaten bugünkü toplantıda bunun da değerlendirmelerini yapacağız.” İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'nun 2019 yerel seçimleri sürecinde bazı YSK üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 5 yıl siyasi yasak cezası vermiş, karar istinaf mahkemesine getirilmişti.