Sıra dışı bir televizyon programı, Güncel Meseleler... Türkiye ve dünyanın gündemini Ahmet Mahmut Ünlü yorumluyor. Çağlar Cilara sordu, Cübbeli Ahmet Hoca yanıtladı. ABD ile anlaşan İran, misilleme yapmaktan vaz mı geçti? İran, İslam dünyası ile Müslümanlar için ne anlam ifade ediyor? Sosyal medya kısıtlaması ve yasaklar konusunda kim haklı? Cübbeli Ahmet Hoca siyasetten ekonomiye, spordan gündelik hayata merak edilenleri değerlendirdi.

İSRAİL-İRAN KRİZİNİN PERDE ARKASI

İran'ın saldıramayacağını söylemiştim. Yanılmadım. Gazzeliler için ABD, İngiltere ve Batı tehlikesinin yanında bir de İran var. Buna dikkat edilmeli.

Şia mezhebinin kurucusu Yahudidir. Şu an kandırılan birçok insan var. Allah doğru yolu göstersin. Düşmanlık etmiyoruz. Şia'nın ana metinlerinde Küleyni var. Küleyni'de "Kur'an eksiktir" deniliyor. Yani Şia mezhebinin İslam ile ilgisi yok.

Kaç tane ülke 3'e 4'e bölündü. Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen. İran'a bir şey olmadı. Şia hilali diye bir şeyden bahsediliyor. Fırsat bulsalar Fas'ı karıştırırlar. Bir ara Bahreyn'i karıştırdılar.

HAMAS'IN YENİ SİYASİ BÜRO BAŞKANI YAHYA SİNVAR OLDU

(Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Sinvar, şehit İsmail Haniye'nin ardından Hamas’ın yeni Siyasi Büro Başkanı seçildi.) Bu tehlike. Hamas'ın komutanı olarak biliniyor. Kulağıma gelen bilgi şöyle; İran'ın istihbarat zafiyeti palavradır. İstihbarat zafiyeti varsa bunu da bilmek zorundadır. Haniye'nin şehit edilmesinde İran'ın bilgisi var.

Dünyada zaten iki devlete gidiyorlar. Katar'a gidiyorlardı. Türkiye'de bu iş yapılamazdı. Katar'da yapılabilirdi ama Türk askeri birliği orada da var. 2 yerden çıkmasını ve İran'a gitmesini bekliyorlar. Bildiğim kadarıyla 6 yıldır İran'a da gitmemiş. İran'a gidiyor. Nasrallah "Seni koruyamam gelme" diyor. Ama bunlar "Gel" diyor. Sonra bir yere yerleştiriyorlar. Dünya kadar odalar var. Odalar heyetlerle dolu. Lübnan heyeti de var. Bir tek Haniye'nin odasında şahsını bomba veya füze buluyor. Hala netlik yok.

HAMAS HİZBULLAHLAŞTIRILMAK İSTENİYOR

İran'ın bu suikastta göz yumması var. Reisi'nin de öldürülmesinde parmağı var.

Haniye'nin suikastı ve Yahya Sinvar'ın başkan seçilmesinin arasında bağlantı var. Haniye, ehl-i sünnet idi. Çocukluğu tekkede zaviyede geçmiştir. İran tarafından Hamas, Hizbullahlaştırılmak isteniyor. İran nasıl Lübnan'ı ele aldıysa, nasıl Husileri bugün istediği savaşa sokuyorsa Hamas'a yönelik de böyle bir planı var. Bir gazeteci Türkiye'de yakalanan yabancı ajanların yüzde 70'inin İran ajanı olduğunu söyledi. Yahya Sinvar'ın başkan olmasını İran'ın istediğini duydum. İran istiyorsa bunun arkasında ne var? Neden bu kişiyi istiyor?

Sen güvenliğini sağlayacağına dair Haniye'yi davet ediyorsun, orada o kadar insan içinde bir tek o öldürülüyor. Sonra da Yahya Sinvar'ın başkan olmasını istediler.

ORDU'DA SAVCI VE AİLESİNE ŞİDDET OLAYI

"Hoca eşek çaldı" haberinin aslı hocanın eşeğinin çalınması. Bu iş buna dönmüş. İnsanlar kötü haberi akıllarda tutarlar. Aklansanız da bu duyulmaz. Savcının görevini kötüye kullandığına dair haksız yere soruşturma açılabilirdi. Bu haberi "Savcı restoranda yer bulamayınca çalışanları gözaltına aldırdı" şeklinde yapanlara ceza yok mu?

İSRAİLLİ BAKANDAN YENİ PAYLAŞIM

Düşmanımın düşmanı dostumdur anlamı var. Düşmanımdan kurtulmak için düşmanına sarılırım anlamı var. Yahudi'nin Dışişleri Bakanı önce İmamoğlu'nu etiketledi. Ekrem Bey, dış güçlerle ilişkilidir kararını vermek zor olur. Ama Ekrem Bey'i umut olarak görüyorlar. Bir de Tayyip Bey'e neden kızıyorlar? Çünkü Türkiye'ye zarar verdikleri için Tayyip Bey onlara kızıyor.

INSTAGRAM'A NEDEN ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ?

TikTok hesabım var. Bunun için 2 yıl kendi içimizde uğraştım. Faydalı olduğunu düşündüğüm alanlarda yararlanıyorum. Instagram meselesinde de hükümet tamamen kapatmadı. Türk'e karşı olan teröristlerin propagandası serbest ama vatanı için şehit olmuş Haniye yasak. Instagram çifte standart uyguluyor. Biz teknolojiye karşı değiliz. Kullanış şekline karşı oluruz.

CHP'Lİ LİDERLER NE MESAJ VERMEK İSTEDİ?

CHP'li başkanlar arasında kavga var mı bilemem ama rekabet olduğu kesin. Ekrem Bey ve Mansur Bey arasında Cumhurbaşkanlığı rekabeti var. Özgür Bey de yerini sağlamlaştırmak için kurultay topluyor. Araştırmalarda Mansur Bey, Ekrem Bey'in önünde çıktı. İkisi arasında kalırlarsa Mansur Bey'i tercih ederler diye düşünüyorum.