Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları için geri sayım başladı. 30 Haziran'da gerçekleşen ve 300 binden fazla adayın katıldığı sınavda, adaylara sayısal ve sözel testlerden oluşan 100 soru yöneltildi ve 135 dakika süre verildi. ÖSYM tarafından açıklanacak olan sonuçlar, aynı zamanda tercih döneminin de başlangıcını işaret ediyor. Adaylar, DGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ve sonuçların erken gelip gelmeyeceğine dair merakla bekliyor. İşte, 2024 DGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih…

DGS SONUÇLARI 2024 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
2024 yılında meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı, 30 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi. ÖSYM sınav takvimine göre, 2024 DGS sonuçları Ağustos ayının ilk haftasında açıklanacak. Adaylar merakla sonuçların açıklanacağı günü bekliyor.

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilirler. Sonuç belgeleri adaylara gönderilmeyecek, internet sayfasında ilan edilen sonuçlar tebliğ hükmünde olacaktır.

DGS PUANININ HESAPLANMASI
Adayların testlerden aldığı puanlar, sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) ile birlikte hesaplanarak DGS puanları oluşturulacaktır. Sayısal ve sözel standart puanlar ile ÖBP’nin ağırlıklarını belirleyen katsayılar, ÖSYM tarafından Tablo-A’da belirtilmiştir. Her adayın puanı, bu katsayılarla çarpılarak toplanacak ve adayın DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. 2023-DGS’de yerleştirilen adayların 2024-DGS’de ÖBP’leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır. Aynı durum 2024-DGS’de yerleştirilen adaylar için 2025-DGS’de de geçerli olacaktır.

DGS TERCİHLERİ 2024 NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Henüz 2024 DGS tercih tarihleri ile ilgili resmi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak geçmiş yıllar göz önüne alındığında, DGS tercihlerinin Ağustos ayının son haftasında alınmaya başlanması bekleniyor. Adaylar, tercih dönemini yakından takip ediyor.