Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt'in 953. yılı dolayısyla konuşma yaptı. 2071 yılını işaret eden Erdoğan, "Nifak tohumuna geçit vermedik vermeyeceğiz" diyerek Malazgirt'in tüm Müslümanların zaferi olduğunu vurguladı. 

Erdoğan'ın konuşmalarından satırbaşları:

Şanlı zaferin yıl dönümünü gururla, heyecanla kutluyoruz. İlk fetih hareketlerinden bugüne kadar ezan susmasın, bayrak dinmesin dedik.  Malazgirt milletin destanıdır. Büyük sultan 953 sene önce istikbalin bizim olacağını müjdelemişti. Rabbim Sultan Alparslan'a ve ordusuna, muhteşem bir zafer nasip etti. Zaferden 4 yıl sonra Anadolu Selçuklu'yu kurduk. 953 yıla rağmen Malazagirt ruhu bir iman çağlayanı olarak gürül gürül akıyor. Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça bu ruh kıyamete kadar devam edecek. Rabbim bizleri kahraman şehitlerimizin yolundan ayırmasın. 

MALAZGİRT TÜM MUSLÜMANLARIN ZAFERİDİR

Coğrafyayı ruh yapmak için kültür, inanç gerekir. Tüm bunlarla birlikte o toprakları kanla, terle yoğurmak gerekir. Anadolu'yu işte böyle vatan yaptık. Bu toprakları sevgiyle ilmek ilmek dokuduk.  Malazgirt, Kudüs'ün fethini açan stratejik bir nokta olmuştur. Malazgirt Türklerle birlikte tüm Müslümanların zaferidir. Sultan Alparslan'ın sancağı altında kurulan güçlü ittifak, 953 yıldır kutladığımız şanlı zaferi bizlere armağan etmiştir.

ALPARSLAN ANADOLU İLE BİRLİKTE KUTLU BİR DAVA EMANET ETMİŞTİR

Sultan Alparslan bize Anadolu ile birlikte kutlu bir dava emanet etmiştir. Davamız mazluma umut olmak, kanayan yaralara merhem olmaktır. Davamız hak ile batılın kıyamete kadar sürecek davasında hakkın yanında durmaktır. Davamız toprağı vatan, vatanı aziz kılmaktadır. Bin yıllık yürüyüşümüz kızıl elma seferidir. 

MALAZGİRT 2071 TÜRKİYE'SİNE GİDEN YOLDA YOLUMUZU AYDINLATAN  FENERDİR

Bizim yürüyüşümüz Türkiye yüzyılınadır. Malazagirt Zaferi'nin rehberliğinde inşallah bu yolu yürüyeceğiz. Sultan Alparslan'ın emanetlerine layıkıyla sahip çıkacağız. Malazgirt ruhunu yaşatacak, bayrağı bizden devralacak yeni nesillere teslim edeceğiz. Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak mecburiyetinde kalırlar. Tarih ezberlenmek için değil, ders almak ve yeni zaferler için vardır. 2071 Türkiye'sine giden yolda yolumuzu aydınlatan bir fener olarak görmek gerekiyor. 

NİFAK TOHUMUNA GEÇİT VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ

Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi demeden, şu nazli hilalin gölgesinde buluşacağız. Kardeşlik hukukumuzu bozmak isteyenlerle yapacağımız mücadeleyle gerçekleştireceğiz. Aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlere geçit vermedik vermeyeceğiz.