Güvenilir gıda konusu, vatandaşın en önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığına zarar veren firmaları liste halinde açıkladı. Listede, sahte ürünler ve tek tırnaklı et skandalı ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, insan sağlığına zarar veren firmaları ifşa etti. Bakanlık listesinde 'tek tırnaklı eti' olarak adlandırılan at, eşek ve katır eti kullanıldığı tespit edilen işletmeler yer alıyor. Ayrıca, bazı tatlıcılarda baklavaya ay çekirdeği katıldığı ortaya çıktı.

FİRMALAR TEK TEK İFŞA EDİLİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlıksız ve tehlikeli gıdalar satan firmaları ifşa etti. Bakanlık tarafından açıklanan listede bazı işletmelerin ürünlerinde at, eşek ve katır gibi hayvanların etinin kullanıldığı tespit edildi. Bu skandal, özellikle bu ürünleri tüketen vatandaşların sağlık endişelerini artırdı. 

Bakanlık yetkilileri, vatandaşların gıda güvenliğini sağlamak amacıyla ALO 174 Gıda Hattı'na ihbarlarda bulunmalarını teşvik ederken, insan sağlığını hiçe sayan bu firmalara 146 bin liradan 10,5 milyon liraya kadar para cezaları kesileceğini duyurdu.

5666

ANTEP FISTIKLI BAKLAVADAN ÇIKTI!

Gıdada sahtekârlık yalnızca et ürünleriyle sınırlı kalmadı. Ankara'nın popüler tatlıcılarından Camuzoğlu’nun Yenimahalle’deki bir şubesinde Antep fıstıklı baklavaya ay çekirdeği eklendiği tespit edildi. Bu durum, sahte gıdalar konusundaki endişeleri bir kez daha gündeme getirdi.

AT, EŞEK, KATIR! BİZ NE YİYORUZ?

Bakanlığın ifşa ettiği firmalar arasında bazı işletmelerin 'tek tırnaklı eti' adı verilen at, eşek ve katır eti kullandığı belirlendi. Özellikle bu tür işletmelerden alışveriş yapan vatandaşlar, bilmeden bu etleri tüketmiş olabilecekleri endişesiyle karşı karşıya kaldı. Tek tırnaklı et, genellikle insan tüketimine uygun olmayan hayvanlar olarak tanımlanırken, bu tür gıdaların satılması büyük tepki topladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı bu liste, vatandaşlar tarafından büyük bir titizlikle inceleniyor. Sağlıksız ürünleri satan firmalar, halkın kara listesine eklenirken, bakanlık yetkilileri asıl cezayı vatandaşın vereceğini belirtti.

İşte tek tırnaklı eti yedirdiği ortaya çıkan işletmeler:

1-123

2-96

Kaynak: Haber Merkezi