ERAY GÖRGÜLÜ - ÖZEL HABER

İYİ Parti’de yaşanan istifaların yankısı sürerken Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan önemli bir açıklama geldi. 

'İYİ PARTİ YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRDİ'

Ekol TV’ye özel açıklamalarda bulunan Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’nin yükseliş trendine girdiğini belirterek, "Ben İYİ Parti’nin bir yükseliş trendine girdiği kanaatindeyim. Toplumsal algı da budur, kamuoyu araştırmaları da onu göstermektedir. İYİ Parti, Türk demokrasisinin bir ihtiyacı üzerine kuruldu. İYİ Parti'ye olan ihtiyaç ve yöneliş devam edecektir. Biz de bunları doğru politikalarla takip edeceğiz, güçlendireceğiz. Çok ciddi bir geri dönüş var, milletvekillerinden de geri dönüş arzusunda olanlar var. Partimizin kuruluş yıldönümünde birtakım sürprizler yapacağız" dedi.

"BİR TARAF KONUŞMASINI BİLECEK, DİĞER TARAF DİNLEMESİNİ"

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, geçen hafta TBMM Olağanüstü Kurultayı'nda AK Parti Milletvekili Alpay Özalan ile TİP Milletvekili Ahmet Şık arasında başlayan ve yumruklu-tekmeli kavgaya dönüşen olayı da değerlendirdi. Dervişoğlu, şöyle konuştu: "Yanlış bir şey söylenirse orada oturuma riyaset eden başkan zaten konuya müdahil oluyor. Başkanın söz kesme yetkisi var, doğru bir dile davet etme yetkisi var, oturumdan çıkarma yetkisi var, Meclis’in iradesine bağlı olarak ceza verme yetkisi de var. Meclis kürsüsü öyle isteyenin her istediğini söyleyebileceği bir yer değil. O görüntüler son derece nahoş görüntüler, olmaması icap eden görüntüler. Ama siyasetçinin de dikkat etmesi gereken konular var. Milletvekili ne konuşacağını bilmeli, asıl sıkıntı orada. Dolayısıyla o kürsüde konuşan diline dikkat edecek, orada konuşulana da izleyen tahammül edecek. Fiilen müdahalede bulunulması kimseye hak olarak verilmemiştir.” 

Yeniden Erayyyy

'TÜRKİYE’DE BİR ANAYASA TARTIŞMASI YOK'

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, yeni Anayasa çalışmalarını da değerlendirdi. Türkiye’de bir Anayasa tartışması olmadığına dikkat çeken Dervişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu çağrıyı dillendiren siyasi parti mensubiyetinden kaynaklı değil, tarafsız bir konumda bulunan TBMM Başkanı'dır. Düşüncemi de açıkladım. 'Tarafsız kimliğiyle temennisini ifade ediyor' dedim. Türkiye’de Anayasa tartışması da yok. Ortada bir önerme de yok. Ama Anayasa değişikliği talebinin arkasında ne vardır diye düşündüğünüzde '50+1 var mı?' diye soru yöneltme ihtiyacı hissediyorsunuz. Bunların hepsine gelince bakarız. Hedef ne? Bir tartışma çıkacak, bu tartışmadan birilerinin muradı olacak. O değirmene su taşımamak lazım."

'KUTUPLAŞMAYA KİM SEBEP OLDUYSA O NORMALLEŞEBİLİR'

Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşmeyle başlayan siyasetteki yumuşama sürecine de değindi. Kutuplaşmayı yaratanların istediği kadar yumuşayabileceğini vurgulayan Dervişoğlu, "Anormalleşmeye sebep olan kimse o yapabilir. Ben yaşadığımız sürecin anormalleşmesine sebep olan herhangi bir vebal taşımıyorum. Kutuplaşmayı bu ülkede kim yarattıysa onlar istediği kadar normalleşip yumuşayabilirler. Benim işçim emeğinin karşılığını sofrasına taşıyamıyorsa, hukuk yerine zorbalık hüküm sürüyorsa hiç kimse benden yumuşamamı beklemesin. Yani müsebbipleri kimse onlar yumuşasın" dedi.