Gündem

Discord ve Telegram kapatılıyor mu? Türkiye'de erişimi engellenebilir: Bakanlık çalışma başlattı, tek şart bu!

İstanbul'da İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in vahşice öldürülmesi sonrası Discord isimli uygulamada küçük kızların taciz edildiği iddiaları gündeme gelmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın söz konusu uygulama ile Telegram'a yönelik çalışma başlattığı öğrenildi. Bakanlığın şirketlerden erişim engeli getirilmemesi için tek bir talebi var. İşte detaylar...

Abone Ol

Fatih'te yaşanan olayda Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner 19 yaşındaki Semih Çelik tarafından vahşice katledildi. Türkiye iki genç kadına ağlarken Discord adlı sosyal medya platformundaki skandal olaylar patlak verdi. Anlık görüntülü ve yazılı mesajlaşma uygulaması Discord üzerinde toplanan sapkınların, özellikle kız çocuklarını tuzağa düşürerek cinsel istismara uğrattıkları görüldü.

DİSCORD VE TELEGRAM KAPATILIYOR MU?

Kız çocuklarının tehditle taciz edildiği iddiaları sonrasında Discord ve Telegram uygulamalarına tepki yağdı. Birçok kişi uygulamaların kapatılması çağrısında bulundu. Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın harekete geçtiği öğrenildi.

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLEBİLİR

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, Discord ve Telegram için bakanlığın çalışma başlattığını duyurdu. Yapılacak çalışma sonrasında iki uygulamaya Türkiye'de erişim engelinin getirilebileceği konuşuluyor.

TEK ŞART IP PAYLAŞIMI

Edinilen bilgiye göre, Bakanlık, 2 şirketten de küçük kızları taciz eden şahıslar hakkında IP paylaşımı yapmasını istiyor. Aksi halde uygulamalar Türkiye'de kapatılacak.