Ekol Haber editörü Hakan Mutlu hazırladı...

Yeni bir güne 'merhaba' derken, 'günün' ve 'dünün' öne çıkan gelişmelerini siz değerli okuyucularımız için derledik...  İşte öne çıkan gelişmeler...

BUGÜN NELER OLACAK?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret edecek, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri Programı'na katılacak. Yılmaz, Valiliği ziyaretinin ardından İş Dünyası Buluşması'na iştirak edecek.
     
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin, ATO Congresium'da düzenlenecek "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı"na katılacak.
     
  •  Paris 2024 Paralimpik Oyunları, Fransa'da kapanış töreniyle sona erecek.

DÜN NELER OLDU?

GÜNDEM HABERLERİ...

SUÇ ÖRGÜTLERİNE BİR DARBE DAHA

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da birbiri ile husumetli yerel organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen "Kuyu-23" operasyonlarında 29 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

İstanbul'da 'organize suç örgütü' operasyonu: KUYU-23 ile 29 gözaltı! İstanbul'da 'organize suç örgütü' operasyonu: KUYU-23 ile 29 gözaltı!

KAHRAMANMARAŞ'TA KORKUTAN DEPREM

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden hissedilirken vatandaşlar sokaklara döküldü.

Son dakika! AFAD duyurdu merkez üssü açıklandı! Kahramanmaraş'ta deprem Son dakika! AFAD duyurdu merkez üssü açıklandı! Kahramanmaraş'ta deprem

POLATLARIN TAHLİYESİNE ÖZDAĞ'DAN İMALI YORUM

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan ve 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Engin Polat, dün tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Polatların tahliye olmasına ünlü ve siyasi isimlerden tepkiler yağarken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, imalı açıklamalarda bulundu.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın tahliyesi için Ümit Özdağ'dan 'imalı' sözler Dilan Polat ve Engin Polat'ın tahliyesi için Ümit Özdağ'dan 'imalı' sözler

ÖZEL'DEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, anket sonuçlarını açıkladı. İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda konuşan Özgür Özel, "Erken seçim için kararlılığımız tam" açıklamalarında bulundu. 

Özgür Özel'den erken seçim çağrısı: Ülkenin 4 yıl daha devam etme gücü kalmadı Özgür Özel'den erken seçim çağrısı: Ülkenin 4 yıl daha devam etme gücü kalmadı

MİT'TEN BİR ÇİZİK DAHA

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/KCK’nın sözde İran sorumlusu Nujiyan Amed kod Saliha Akbıyık’ı Irak Süleymaniye’de düzenlediği nokta operasyon ile etkisiz hale getirdi.

MİT'ten terör örgütüne darbe: PKK/KCK'nın sözde İran sorumlusu Saliha Akbıyık etkisiz hale getirildi! MİT'ten terör örgütüne darbe: PKK/KCK'nın sözde İran sorumlusu Saliha Akbıyık etkisiz hale getirildi!

ERDOĞAN: İSRAİL, YAVAŞ YAVAŞ TÜRKİYE'YE GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Kongre Merkezi'nde 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "İsrail, Gazze’de durmayacak. İsrail bu şekilde devam ederse gözünü başka yerlere dikecek. Lübnan’a, Suriye’ye gelecek. Dicle ve Fırat arasındaki vatan topraklarımıza göz koyacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail vatan toprağımıza göz koyacak" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail vatan toprağımıza göz koyacak"

EKONOMİ HABERLERİ...

"NOT ARTIRIMI ALAN TEK ÜLKEYİZ"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu B+'dan BB-'ye yükseltmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “2024 yılında üç büyük kredi derecelendirme kuruluşundan not artırımı alan tek ülkeyiz” açıklamasını yaptı.

Bakan Şimşek’ten Fitch değerlendirmesi: Üç büyük kuruluştan not artırımı alan tek ülkeyiz Bakan Şimşek’ten Fitch değerlendirmesi: Üç büyük kuruluştan not artırımı alan tek ülkeyiz

"HÜKÜMETİMİZİN UYGULAMALARI, ULUSLARARASI PLATFORMDA TAKDİR GÖRÜYOR"

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, Türkiye kararının ardından bir değerlendirme de Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan geldi. Bolat, “Hükümetimizin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikalarının başarılı sonuçları, uluslararası platformda da takdir görmeye devam ediyor” yorumunu yaptı.

Ticaret Bakanı Bolat’tan Fitch yorumu: Politikaların başarılı sonuçları takdir görüyor Ticaret Bakanı Bolat’tan Fitch yorumu: Politikaların başarılı sonuçları takdir görüyor

DÜNYA HABERLERİ...

İSRAİL YİNE KARIŞTI

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları devam ederken, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yaklaşık 500 bin kişi gösteri düzenledi. Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine anlaşmaya imza atmaları çağrısı yapılırken, sokaklar yine karıştı.

İsrail'de tarihi ayaklanma: 500 bin kişi sokaklara döküldü İsrail'de tarihi ayaklanma: 500 bin kişi sokaklara döküldü

SÜPER TAYFUN VURDU, 1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Asya'nın en güçlü fırtınalarından biri olan Süper Tayfun Yagi, Çin ve Vietnam'ı vurdu. 240 km/s hızla esen rüzgarlar, Hainan'da büyük elektrik kesintilerine neden olurken, 1 milyondan fazla kişi tahliye edildi, 2 kişinin ise ölümüne sebep oldu.

Süper Tayfun Çin'i vurdu: Saatte 240 kilometre esti, 1 milyon kişi tahliye edildi! Süper Tayfun Çin'i vurdu: Saatte 240 kilometre esti, 1 milyon kişi tahliye edildi!

SPOR HABERLERİ...

OĞUZHAN'DAN İTİRAF

Fortuna Sittard ile sözleşmesi sona eren ve 31 yaşında futbola veda eden Oğuzhan Özyakup, futbolu bırakma kararıyla ilgili konuştu. Özyakup, 2015'te panik ataklarının başladığını söyledi.

31 yaşında futbolu bırakmıştı: Oğuzhan Özyakup'tan 'panik atak' itirafı 31 yaşında futbolu bırakmıştı: Oğuzhan Özyakup'tan 'panik atak' itirafı

FENERBAHÇE'DE OSAYİ SAKATLANDI

Fenerbahçe'nin yıldız ismi Bright Osayi-Samuel'in son antrenmanda arka adele sakatlığı geçirdi ve antrenmana devam edemediği duyuruldu. Gelen bilgilere göre, Osayi-Samuel MR'a gireceği ve bu kez durumunun çok daha ciddi olduğu belirtildi.

Fenerbahçe'de Osayi-Samuel şoku! Antremanda ciddi sakatlık geçirdi Fenerbahçe'de Osayi-Samuel şoku! Antremanda ciddi sakatlık geçirdi

TÜRKİYE'DEN 28 MADALYA

Paris 2024 Paralimpik Oyunları, Türkiye'nin rekoruyla sona erdi. Türkiye, tarihinin en iyi paralimpik oyunlarını geçirdiği Paris 2024'te 6'sı altın, 10'u gümüş, 12'si bronz toplam 28 madalya kazandı. Milli sporcular, 10 farklı branşta madalya aldı.

Türkiye 28 madalyayla, Paralimpik Oyunları'nda rekor kırdı Türkiye 28 madalyayla, Paralimpik Oyunları'nda rekor kırdı