Gündem

Dünya havacılığında büyük satış! Türk şirketi talip oldu

Türkiye'nin en büyük hava yolu şirketi Türk Hava Yolları(THY), Pakistan Uluslararası Havayolları’nı (PIA) satın almak için hazırlıklara başladı. THY'nin bu büyük alımı ise Borsa İstanbul'a da olumlu şekilde yansıdı.

Abone Ol

Dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden birisi olan Türk Hava Yolları, Pakistan Uluslararası Havayolları’nı (PIA) satın almak için kolları sıvadı. Pakistan Maliye Bakanı Ali Pervaiz Malik, yaptığı açıklamayla bu haberi doğruladı. 1 Ekim salı günü 6 şirket PIA'yı almak için teklifte bulunacak. 

PIA BÜYÜK BORCUN ALTINDA

Dünyanın saygın havayollarından biri olan PIA, yıllardır mali sorunlarla boğuşuyor ve şu anda yaklaşık 2.9 milyar dolar borç altında olduğu biliniyor. Son dönemlerde Pakistan hükümeti tarafından sunulan birçok kurtarma paketine rağmen PIA mali istikrarı bir türlü sağlayamadı.

Göbeklitepe’de üretilen ‘dünyanın ilk ekmeği’, THY yolcularına ikram edilecek Göbeklitepe’de üretilen ‘dünyanın ilk ekmeği’, THY yolcularına ikram edilecek

THY TEKLİF VERDİ 

Pakistan Özelleştirme Komisyonu, PIA’nın satışa çıkarılması için altı teklif sahibini ön yeterlilikten geçirdi. Bu şirketler arasında yerel havayolları Fly Jinnah ve Air Blue Limited’in yanı sıra Türk Hava Yolları’nın da olduğu iddia ediliyor. Bakan Malik, “Bir Türk havayolu şirketi PIA’yı satın almak istiyor” dedi. Ancak, hangi Türk havayolu şirketinin teklif verdiği net olarak açıklanmadı, fakat birçok kaynak bunun Türk Hava Yolları olduğunu belirtiyor. 

THY HİSSESİ DEĞER KAZANDI

Türk Hava Yolları'nın teklif vereceği haberinin ortaya çıkmasından sonra Borsa İstanbul'da THY hissesi yüzde 3 oranında değer kazandı.