Dünyanın gözü Hamaney'in 4 yıl sonra ilk kez verdiği Cum Hutbesi'ne çevrilmişti. "Kahrolsun Amerika" ve "İsrail’i yok edeceğiz" sesleri yükseldi. Hamaney, İran'ın İsrail'e yaptığı saldırıyla ilgili olarak "Amerikan'ın köpeğine verilecek en güzel cevaptı" dedi. 

BUNLAR MÜSLÜMAN MİLLETLERİN BİRBİRİNDEN UZAK DURMASINI İSTİYORLAR

Hamaney'in mesajları şöyle:

Eğer Müslümanlar birlik olursa Allah'ın hizmeti onları destekleyecektir. Allah'ın sınırsız gücünden faydalanabiliriz. Eğer siz birbirinizle birlik olursanız Allah'ın izzeti ve onuru sizi destekleyecektir. Bütün engelleri siz aşarsınız. Kur'an'ın siyaseti budur. İslam düşmanlarının, emperyalistlerin politikası böl-parçala-yönettir. Onların siyaseti ayrımcılık yapmaktır. İslam ülkelerinde bu politikalarını çeşit çeşit uyguladılar.  Bunlar Müslüman milletlerin birbirinden uzak durmasını istiyorlar.

İRAN'IN DÜŞMANI FİLİSTİN, LÜBNAN İSLAM ÜMMETİNİN DE DÜŞMANIDIR

Bugün öyle birgünkü İslam düşmanlarının bu komplolarını yenebilirler. İran'ın düşmanı Filistin'in, Irak'ın, Suriye'nin, Yemeni'nin, Lübnan'ın da düşmanıdır. Düşman aynı düşmandır. Birinde psikolojik, birinde ekonomik, birinde bombalarla geliyor. Bu siyasetle ilerliyorlar. 

İSLAM'IN SAVUNMA HÜKÜMLERİ NE YAPILMASI GEREKTİĞİNİ ZATEN SÖYLÜYOR

Eğer bu siyaset bir ülkede başarılı olursa bir ülkeye hakim olurlarsa bir ülkeden yana kafaları rahat olduğunda başka bir ülkenin peşine koşuyorlar. Milletler izin vermemelidir. Bir ülkeyi ambargo altına alıyorlarsa, ambargoya almadan gözümüzü açmamız lazım. Bugün artık uyanık olmamız gerekiyor. İslam'ın savunma hükümleri hepimizin ne yapılması gerektiğini zaten söylüyor.

HER ÜLKE KENDİNİ SAVUNMAK ZORUNDADIR

Her ülke kendini savunmak zorundadır. Saldırganlar karşısında kendimizi koruyacağız. Uluslararası yasalar Filistin halkının yanında olmalıdır. Hiçbir mahkeme, hiçbir merkez, Filistin halkına itiraz etme hakkına sahip değildir. Siyonist rejime karşı durdunuz diye kimse inkar edemez. Kimse Lübnan halkına ve Hizbullah'a itiraz edemez. Bu hem İslami hükümdür, hem aklın kanunudur. Filistinliler kendi topraklarını savunuyorlar. Bu Aksa Tufanı geçen yıl bugünlerde başlamıştı, doğru bir hareketti. 

GEREKİRSE YİNE İSRAİL'İ VURACAĞIZ

Saldırılara karşı İran'ı koruyacağız. Amerikan'ın bölgedeki kuduz köpeğine verilecek en güzel cevaptı.  Gerekirse İsrail'i yine vuracağız. Düşman başarılı olursa başka ülkelere de saldıracak. ABD'siz İsrail yok olup gider.

İSRAİL'E ASLA GÖZ YUMMAYIN

İslam ümmeti komploları yenebilir. Nasrallah aramızda vücuduyla ayrıldı ama onun gerçek şahsiyeti her zaman içimizde yaşayacak. O direnişin yüce bayrağıydı. Lübnan halkı, İsrail'e asla göz yummayın. İmanınızla düşmanı bozguna uğratın. Hizbullah gençleri, sizler kahramansınız. Bu korkak düşman Hamas'ı, Hizbullah'ı ve İslami cihatı asla bitiremeyecek. Bizler zafere yakınız. Onlar suikastlarla hedefe ulaşacaklarını zannediyorlar.

HANGİ GRUP İSRAİL'E DARBE VURURSA İNSANLIĞA HİZMETTİR

Emperyalistler büyük savaşlarına bölgeyi alet etmek istiyor. Bölgenin enerji kaynaklarını Batı'ya aktarmamalıyız. Batı bütün kaynaklarımızı sömürmek istiyor. Bu kan dökücü, çirkin siyonist rejim buradaki mücahit ve savaşçıları adeta görmezden geliyor. Hangi grup İsrail'e darbe vurursa bu bütün insanlığa hizmettir. Siyonist ve Amerikalılar bir rüya görüyorlar. Allah'ın izniyle yok olup gidecekler. Lübnan'ı işgal etmek için milyarlarca dolar harcadılar. Batılı devletler yardım etti. Bu desteğe rağmen küçük bir mücahit grup onları engelledi. Onların tek yaptığı evleri, okulları, sağlık merkezlerini yıkmak oldu. 

ASIL SORUN BATILI GÜÇLERDİR

Bugün direniş bölgede asla geri gitmeyecek. Allah'ın zaferi direnişin yanında olacaktır. Gazze'deki direniş bütün dünyayı hayrete düşürdü. Gazze'de İslam'ın onuru yükselmiştir. Gazzeliler asla geri adım atmıyor. Bir yıl geçti, bu gaspçı rejimin tek hedefi kendi varlığını koruyabilmek. Tıpkı o ilk kurulduğu yıllardaki telaşa düşmüşler. 70 yıl geriye götürdük İsrail'i. Bölgenin geri kalmasının nedeni İsrail'in varlığıdır. Asıl sorunumuz batılı güçlerdir.