Ceyda Taylan/Ekol Haber

14 Eylül tarihinde İstanbul Maltepe’de Yellow Fest adı altında bir konser düzenlenecek, ünlü şarkıcı Hadise ile İkilem sahne alacak. Konseri “özel” kılan ise bir “özel okul” ile “özel yabancı dil kursu”nun düzenleyecek olması... Konserle ilgili kafa karıştıran bir diğer konu ise “ücretsiz” denilen konserin “biletli” olması... Organizasyonu yapan dil kurumunun yetkililerine göre, konsere biletle girilecek. Ancak bilet “sadece dil kurumunu ziyaret edip iletişim bilgilerini veren vatandaşlara bedava” verilecek.  

EĞİTİM TİCARİ FAALİYET ALANI DEĞİLDİR” 

Eğitim kurumlarının düzenleyeceği bu konsere eğitimciler şiddetle karşı çıktı... Ekol Haber’e konuşan Eğitim-SEN yetkilileri tepki gösterdi. Sendikanın 5 no’lu Şube Başkanı Ertuğrul Eroğlu, "Eğitim bir ticari faaliyet alanı değildir” dedi ve ekledi: 

“PARALAR KAYITLI ÖĞRENCİLERDEN ÇIKACAK” 

“Eğitim kolejlerin reklam yapabilecekleri bir alanda değildir, eğitim kendine özel pedagojik olarak, çocukların üstün menfaati için yapılacak bir faaliyettir. Eğitim kamusal bir kimlikle yapılırsa nitelikli olur. Bir kolej böyle bir konser veriyorsa bunun parasını yüksek ihtimalle kayıt olan öğrencilerden çıkaracaktır." 

"OKULU BÖYLE YAYGINLAŞTIRMAK DOĞRU DEĞİL” 

Eğitim-SEN 3 no’lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu da "Eğitim bir ticarethane değildir” diyerek tepkisini dile getirdi: “Okulu bir ticari marka olarak yayınlamak, bunu yaygınlaştırmak doğru değildir. Bu biraz o eğitim öğretimin temel amaçlarından sapmaya yol açan, tamamen ticari bir meta olarak gören, ticari bir faaliyet olarak değerlendiren ve bu maksatta kârlı olmaya dönük bir faaliyet bu.”  

“MOTİVASYONU ARTIRMAYA YÖNELİK OLMALI” 

“Böyle ekonomik tarz faaliyetleri doğru bulmuyoruz” diyen Tosu şöyle devam etti: “Ancak bunların, günlüklerin dönem içinde, dönem sonunda, dönem boyunca devam eden öğrencilerin motivasyonunu artırmaya dönük, sosyalleştirmeyi artırmaya dönük, sosyalleşmeye yardımcı olacak, eğlenceye yönelik faaliyetlerin doğal olarak ki olması gereken bir unsurdur.” 

HADİSE’NİN SAHNE ÜCRETİ 3 MİLYON TL 

Bu noktada akla bir soru geliyor: “Hadise ile İkilem, Maltepe Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirecek konser için para alacak mı? Parayı kim ödedi?” İki kurum da bu soruları yanıtsız bırakırken, Hadise’nin sahne ücretinin 3 milyon TL olduğu mayıs ayında medyaya yansımıştı. Olay, Hababam Sınıfı serisinin en unutulmaz sahnelerinden birini hatırlattı... Hani, Mahmut Hoca’nın “para-sever” okul sahibine “Burası ticarethane değil müdür bey, okul okul!" diye çıkıştığı o meşhur sahne...