Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara'da bakanlıkta bir araya geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İmamoğlu'nun talebi üzerine gerçekleşen görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü. Görüşmede deprem, kentsel dönüşüm ve Boğaz'ın doğal zenginliğinin korunması konuları ele alındı. 

"İTİŞARELERİMİZ DEVAM EDECEK" 

Bakan Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndaki kabulün ardından sosyal medya hesabından paylaşım bulundu. Bakan Kurum paylaşımında şunları söyledi: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu bakanlığımızda kabul ettik. Bakanlık olarak çok önemsediğimiz İstanbul’umuzun depreme hazırlığı kapsamında kentsel dönüşüm ile İstanbul ve Boğaz’ın doğal zenginliğinin korunması konularında görüş alışverişinde bulunduk. Yerel yönetimlerle istişarelerimiz devam edecek."

"BİRİM AMİRLERİNE SORUNLARI TEK TEK ANLATTI"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşme sonrası açıklama yaptı. Başkan İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Sayın Kurum'un en şeffaf ve en saygın bir biçimde görüşmesi ve konuşması çok pozitif bir yaklaşım. Sayın Kurum görüşmede, ilgili birim sorumlularını davet etti. Toplantıda bulunan birim görevlilerine, bazı konuları tek tek onlara aktardı. Bu anlayışlı tutumundan dolayı sayın Kurum'a teşekkür ederim" dedi. 

"BİRLİKTE ATACAGIMIZ ADIMLAR VAR"

İstanbul'un temel sorunlarını masaya yatırdıklarını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşümle ilgili müşterek atacağımız adımlar var. Ortak izinlerle hızlı yürüyebileceğimiz alanlar var. Özellikle çevre kararnamesi ile beraber Özel Çevre Kanunu (ÖÇK) şeklinde bilinen ve Cumhur Başkanı Kararnamesi ile beraber bazı kısıtlarımızın oluştuğu alanlarda işbirliğinin hızlandırma konusunda atacağımız adımlar. personel alımları konusunda itfaiye ve zabıta gibi önemli personel alımlarımız ki bunlarla ilgili uzun zamandır talebimiz vardı. Bu taleplerimizi tekrar dile getirdik."

"ÇÖZÜM ÜRETMEDE KARARLIYIZ"

Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum ile tekrar bir görüşme olabileceğini belirtti. İmamoğlu, "Aynı masada çözüm üretme konusunda kararlı kişileriz. Amasız fakatsız, mesele milletin en iyi hizmeti alabilmesi adına" diye konuştu.