Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda olmak üzere yılda iki defa bayram ikramiyesi verilirken, 2023’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda üçüncü bir bayram ikramiyesi ödemesi yapıldı. 5 bin TL bayram ikramiyesi alan emekliler kış aylarına ihtiyaçlarını karşılayarak girdi. Şimdi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kısa süre kala emeklilerin ikramiye beklentileri de artış gösterdi…

Para F-4

EMEKLİYE 29 EKİM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

2023 yılında Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı kutlandı. BU özel tarihte emeklilere de 5 bin TL bayram ikramiyesi ödemesi yapıldı. Ancak bu yıl için böyle bir çalışmanın söz konusu olduğuna dair bir bilgi bulunmuyor.

Resmi ağızlardan da 5 bin TL 29 Ekim ikramiyesine dair bir açıklama yapılmış değil.

Para J-4

BU SENE EMEKLİYE 5 BİN TL 29 EKİM İKRAMİYESİ VAR MI?

Türkiye Emekliler Derneği’nden (TÜED) Murat Tokgöz, geçtiğimiz yıl yapılan 5.000 TL’lik tek seferlik ödemenin birçok emeklinin ekonomik olarak rahatlamasını sağladığını belirtti. Tokgöz, bu yıl da emeklilerin benzer bir ödeme talebinde bulunduğunu ifade etti.

Para M-5

Tokgöz açıklamasında “Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı’nda yapılan 5 bin liralık ikramiye, emeklilerin kış aylarına ek bir gelirle girmesine yardımcı oldu. Bizler, bu uygulamanın ‘Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi’ adı altında kalıcı hale getirilmesini ve her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz. Böyle bir uygulama, milyonlarca emeklinin Cumhuriyet Bayramı'nı daha coşkulu kutlamasına katkı sağlayacaktır.” İfadelerini kullandı.