Eren Bülbül 13 çocuklu bir ailenin 10. evladı olarak dünyaya gelmişti. Zor şartlar altında yaşamını sürdüren genç adam şehit haberlerini duydukça çevresine Türkiye’nin doğusunda askerlik yapmak ve şehit olmak istediğini söylüyordu. Ancak Eren Bülbül’ün şehit olmak için çok fazla beklemesine gerek kalmadı. Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, 11 Ağustos’ta Cuma namazından çıktıktan sonra uğradıkları hain saldırı neticesinde şehit oldu. İşte olayın ayrıntıları…

EREN BÜLBÜL KİMDİR, NERELİDİR?

1 Ocak 2002 tarihinde dünyaya gelen Eren Bülbül, Hasan Bülbül ve Ayşe Bülbül çiftinin 13 çocuğundan biriydi. Ailesinin 10. çocuğu olarak Trabzon'un Maçka ilçesinde doğan Eren Bülbül’ün Gizem adında ikiz kardeşi vardı.

Köprüyanı mahallesindeki tek katlı bir evde büyüyen Eren Bülbül, İlkokulu Köprüyanı'nda, ortaokulu Çatak Okulu'nda tamamladı. Çatak Ortaokulu'nda okuduğu dönemde, Liseye Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde başladı. Futbolda çok iyi olan ve koşuda Maçka derecesine sahip olan Eren Bülbül, futbolcu olma hayali kuruyordu.

2016 yılında babasını kaybeden Bülbül, köyünde bahçe işlerinde çalışarak ailesine yardım ediyordu. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sokağa çıkın" talimatıyla Maçka ilçe merkezine giden, 26 gün boyunca eve gelmeyen ve ilçe meydanında nöbet tutan Eren'in çalışkan birisiydi.

Bahçede fındık toplayarak ve ot keserek para kazanan Eren Bülbül’ün öğretmenleri akademik açıdan çok başarılı olamasa bile çeşitli yönlerden çok ilkeli bir kişiliğe sahip olduğunu belirtiyordu.

Turkiye 6 Yil Sonra Da Un 274 2 (1)

EREN BÜLBÜL KAÇ YAŞINDA VE NE ZAMAN ŞEHİT OLDU?

Eren Bülbül, 11 Ağustos 2017 tarihinde henüz 15 yaşında iken şehit oldu.

EREN BÜLBÜL’ÜN ÖLÜMÜ

Mahalledeki diğer aileler, Bülbül'ün ailesine erzak yardımı yapıyordu. Ailenin diğer üyeleri Çamlıdüz Yaylası'nda hayvancılık yaparken, Eren topladığı otları erzakların Maçka'nın Köprüyanı Mahallesi'ndeki Vazelon Manastırı yakınlarındaki evlerine getirdi. Eve geldiğinde kış için aileye verilen 5 çuval un, çay, yağ, kuru gıda ve şekerin çalındığı fark edip polise haber verdi. Polis, mahalle muhtarından bölgeyi iyi bilen 2 kişi bulmasını istedi. Mahalle muhtarı, güvenlik korucusu olarak polise bölgeyi tanıtacak kimseyi bulamadı.

Eren Bülbül'ü arayan jandarma, evde keşif yapacaklarını ve hazır olması gerektiğini söyledi. 11 Ağustos günü cuma namazından sonra Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ve polis memuru Namık Öztel bölgeyi yaklaşık 1 saat inceledikten sonra, PKK'nin silahlı kanadı HPG mensuplarının M16 ve AK-47 silahlarıyla yaptıkları saldırı sonucu ağır yaralandılar.

PKK mensupları, evin yaklaşık 20 metre yukarısında kalan ormanın bitişiğindeki samanlığa pusu kurup ateş etmişlerdi. O sırada Eren Bülbül, Ferhat Gedik ve Namık Öztel evin yanındaki çeşmenin önündeydiler. Olaydan hemen önce militanları gören Eren Bülbül'ün son sözleri "komutanım yere yatın" oldu.

Eren Bülbül, ailesine olay sonrası verilen bilgiye göre dizinden vurulmuştu. Ferhat Gedik ve Eren Bülbül, kaldırıldıkları Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde öldüler. Saldırıda Eren Bülbül'ün üstüne kapanan Ferhat Gedik'in vücudundan 41 kurşun çıkarıldı. Sol kolu ve sırtından yaralanan Namık Öztel ise 11 günü yoğun bakım olmak üzere 38 gün hastanede kaldıktan sonra saldırıdan yaralı kurtuldu.

Eren Bülbül'ün 12 Ağustos 2017 tarihinde Maçka Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninden sonra babasının yanına defnedildi.