Ekol Futbol'da futbolun nabzı Onur Yıldız'ın sunumu ve Erman Toroğlu'nun yorumu ile atmaya devam ediyor. Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında karşı karşıya gelen Beşiktaş ve Antalyaspor'un tartışmalı pozisyonları Ekol Futbol'da. 

Beşiktaş'ın Antalyaspor maçında 30. dakikada attığı gol iptal edildi. Emirhan Topçu'nun golünde ofsayt olduğu anons edilse de yayıncı kuruluştan Güntekin Onay, pozisyonun faul olduğu gerekçesiyle iptal edildiğini belirtti. Konuyla ilgili Erman Toroğlu'nun açıklaması ise şu şekilde:

BEŞİKTAŞ'IN İPTAL EDİLEN GOLÜNDE FAUL MÜ VAR?

Pozisyonda ofsayt görünmüyor. Faul var. Adamı ağıtıyor. Adama yüklen, düz de yüklensen olur, yan da yüklensen olur. İterek giriyor. Elini kullandığın zaman kaybedersin. Elini kullanmadan yüklense hakem faul çalamaz. Yaptığı faul. İptal kararı doğru.

GÜRAY'IN KIRMIZI KARTI DOĞRU MU?

(Antalyaspor ceza sahasına hareketlenen Rafa Silva'ya, Güray arkadan kayarak müdahale etti. Hakem Mehmet Türkmen oyunu durdurarak Güray'a sarı kart verdi. Var'dan gelen uyarıyla pozisyonu izlemeye giden Mehmet Türkmen kartın rengini kırmızı olarak değiştirdi.)

Hakem çelmeye verdiğini zannediyor ama bastığını göremiyor. Birinci harekete verdiğini zannediyor ama olay ikinci harekette. Hakem oyun içinde kaçınabilir. Ama kamerada hata orannı yüzde 1 bile olmamalı. Ama yapmıyorsanız sizde art niyet vardır. Yabancı hakem gelmesin tamam ama yabancı Var hakemi gelsin.

EMİRHAN'IN POZİSYONUNDA OFSAYT VAR MI?

(Dakika 64'te Beşiktaş'ın sağ kenardan kullandığı serbest vuruşta arka direğe yönelen topu tamamlatan Emirhan Topçu topu ağlara gönderdi. Var'da incelenen pozisyon ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı.)

Tam otomatik ofsayt. Buna bir şey diyemeyiz artık. Ofsayt var.

"ALİ KOÇ SAHAYA GİREMEZ, BUNA HAKKI YOK"

Ali Koç sahaya giremez, öyle bir hakkı yok. Korumaları da onu iyi koruyamadı. İkincisi, Fenerbahçe, Trabzon'daki maçında sahaya yabancılar girince "Saha futbolculara aittir" dedi ama burada bunun tersini yaptı. Herkes yerine oturacak, kimse giremez sahaya. Girerse böyle olur işte. Kim kime dum duma, dünyaya rezil oluruz. Yarın Mourinho "Ben bu Türkiye'deki futbol ikliminde daha fazla yapamayacağım, gidiyorum, tazminat da istemiyorum" derse bunun altından kalkamayız.