Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, TÜMOSAN Konyaspor'a konuk oldu ve rakibini 2-1 yendi. Maç sonrası Ekol Futbol programında Erman Toroğlu, Onur Yıldız'ın sorularını yanıtladı. Tartışmalı pozisyonlarla ilgili değerlendirme yapan Erman Toroğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

HATİPOĞLU: "VAR HAKEMİ YANLIŞ KARAR VERDİ"

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu açıklama yaptı. Hatipoğlu; "Öncelikle her iki takımı da tebrik ediyorum. Güzel bir maç izledik. Galibiyetle ayrıldığımız için son derece mutluyum. Ama bugün genç bir hakemin iyi yönettiği maçta, VAR'daki hakem kararı ile başarısına gölge düştü. VAR ile ilgili bir sınava tabi tutulsa bunu geçemeyecek bir hakem. VAR müdahalesini gerektirecek bir pozisyon yoktu. Hiçbir temas olmayan bir pozisyonda nasıl VAR'a gidildi anlamış değiliz.
Hakemin görmediği ve net bir pozisyon olması lazım. Hakemin net gördüğü bir pozisyon için VAR'a çağrıldı. Sezon başında hemen bunu konuşmak istemiyoruz ama şimdiden VAR hakemlerinin gözden geçirilmesi lazım" dedi.

ICARDİ'NİN İPTAL EDİLEN GOLÜNDE FAUL MÜ VAR?

Erman Toroğlu: Torreira rakibine faul mü yaptı, topa mı dokundu? Kırmızı formalı futbolcu Galatasaray, beyaz ve yeşil renkli olanlar TÜMOSAN Konyaspor. Herkes burada topa odaklanıyor. Dikkat topta. Topa odaklanırken topa ilk vurmak isteyen oyuncu kim? Kırmızı koçlu oyuncu topla oynamaktan ziyade rakibi oynatmamak için topla oyuncunun arasına giriyor. ve Konyalı oyuncunun ayağına, tozluğuna değiyor. Konyalı oyuncu topa gitmek, Galatasaraylı oyuncu ise o oyuncuyu oynatmamak istiyor. Amacı topu almak değil, rakibini oynatmamak. Galatasaraylı oyuncu başarılı da oluyor. Torreira rakibinin hareketini engelliyor, faul kararı doğru. Bence bu golün iptal kararı doğru. Ama hakem bunu görmeyebilir. VAR'ın görmesi doğru karar.