Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay otomatik olarak hesaplara yatırılıyor. Hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların faydalandığı evde bakım maaşları son olarak temmuz ayında yapılan memur maaş zammı ile yükselmişti. Ağustos ayının ilk yarısı geride kalırken hak sahipleri 15 Ağustos 2024 evde bakım maaşı yatan iller listesini araştırmaya başladı. İşte evden çıkmadan “Evde bakım paraları yattı mı?” sorusunun yanıtını öğrenebileceğiniz e-devlet evde bakım maaşı sorgulama ekranı…

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ 15 AĞUSTOS 2024

15 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller listesi henüz açıklanmadı.

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Listesi B

EVDE BAKIM PARALARI YATTI MI?

Evde bakım paraları her ayın 15’i ile 31’i arasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Bakan Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında Evde Bakım Yardımı’nın Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle 7.608 TL’den 9.077 TL’ye çıkarıldığını belirterek, “Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda bu ay toplam 4,9 milyar TL ödeme yaptık.” dedi.

ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan yüzde 19,31’lik zam evde bakım maaşlarına da yansıtıldı. Bu kapsamda 7 bin 608 TL olan evde bakım maaşları 9 bin 77 TL’ye yükseldi.

Evde Bakim Maasi Yatan Iller Listesi C

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı ödemeleri e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

Bunun için T.C. kimlik numarası ve kişisel şifreniz ile e-devlet sistemine giriş yapın.

e-devlet arama alanına "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve arama yapın.

Çıkan ekranda evde bakım maaş bilgileriniz yer alacaktır.

E-DEVLET EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN BURAYA TIKLAYIN