Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Yapılan açıklamada "Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyecektir" detayı yer aldı. 

Son dakika! Merkez Bankası rezervleri tarihi seviyede Son dakika! Merkez Bankası rezervleri tarihi seviyede

EN BÜYÜK NEDEN ENFLASYON

Türkiye ekonomisini ve siyasetini yakından takip eden ekonomist Timothy Ash, katıldığı televizyon programında Merkez Bankası’nın olası faiz kararları ve Türkiye ekonomisi hakkında birtakım önemli açıklamalarda bulundu. Ash, Merkez Bankası'nın bu yıl faiz indirimi yapmasını beklemediğini dile getirdi. Bunun en büyük sebebi olarak ise ülkedeki yüksek enflasyonu gösterdi.

Merkez Bankası faiz kararı sonrası işte piyasalarda son durum... Merkez Bankası faiz kararı sonrası işte piyasalarda son durum...

FAİZ İNERSE PİYASA KARIŞIR

Ash, "Türkiye'deki birinci problem kesinlikle enflasyon. Bence Türkiye'nin şu anda ihtiyacı olan şey enflasyon cephesinde bir şey yapılması" diyerek, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı almasının piyasada karşılık bulacağını, ancak bu kararın geciktirileceğini düşündüğünü ifade etti.

Merkez Bankası'ndan enflasyonla mücadelede şahin duruş! TL üzerindeki baskı azaldı, kırılma kolaylaşıyor Merkez Bankası'ndan enflasyonla mücadelede şahin duruş! TL üzerindeki baskı azaldı, kırılma kolaylaşıyor

"TÜRKİYE'DE ÜRETİMİN ARTMASI GEREKİYOR"

Ash ayrıca Türkiye'nin şu anda pahalı bir ülke olduğunu ve enflasyonun bu durumu daha da zorlaştırdığını belirtti. Enflasyonla mücadelenin zorlu ve acı verici olacağını vurgulayan Ash, "Türkiye’de üretim ve rekabetin artırılması üzerine odaklanılmalı. Döviz kurlarındaki artış, ihracatçıları zor durumda bırakıyor" ifadelerini kullandı.