Eren Bülbül ile şehit olan Ferhat Gedik, bir 11 Ağustos tarihinde daha en çok konuşulan isimler arasında yer alıyor. Uğradığı hain saldırı sonucunda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in vücudundan 41 kurşun çıkarılmıştı. Şehit oluşunun yıl dönümünde “Ferhat Gedik kimdir, nerelidir?” “Eren Bülbül ile şehit olan Ferhat Gedik kaç yaşındaydı?” tarzında araştırmalar da hız kazandı.

FERHAT GEDİK KİMDİR, NERELİDİR?

Ferhat Gedik 12 Haziran 1976 tarihinde dünyaya geldi. Hatay İskenderunlu olduğu bilinen Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşamı ve ailesi hakkında çok fazla bilgi bulunmuyor.

Ferhat Gedik Kimdir Neden Oldu 3 (1)

EREN BÜLBÜL İLE ŞEHİT OLAN FERHAT GEDİK KAÇ YAŞINDAYDI?

11 Ağustos 2017 tarihinde uğradığı silahlı saldırı nedeniyle Eren Bülbül ile birlikte şehit olan 2 çocuk babası Ferhat Gedik öldüğünde 41 yaşındaydı.

FERHAT GEDİK NASIL ŞEHİT OLDU?

11 Ağustos 2017 Cuma günü Eren Bülbül ve polis memuru Namık Öztel ile bölgeyi keşfe çıkan Ferhat Gedik, PKK'nin silahlı kanadı HPG mensuplarının M16 ve AK-47 silahlarıyla yaptıkları saldırı sonucu ağır yaralandılar.

PKK mensupları, Eren Bülbül’ün evinin yaklaşık 20 metre yukarısında kalan ormanın bitişiğindeki samanlığa pusu kurup ateş etmişlerdi. O sırada Eren Bülbül, Ferhat Gedik ve Namık Öztel evin yanındaki çeşmenin önündeydiler. Olaydan hemen önce militanları gören Eren Bülbül'ün son sözleri "komutanım yere yatın" oldu.

Eren Bülbül, ailesine olay sonrası verilen bilgiye göre dizinden vurulmuştu. Ferhat Gedik ve Eren Bülbül, kaldırıldıkları Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde öldüler. Saldırıda Eren Bülbül'ün üstüne kapanan Ferhat Gedik'in vücudundan 41 kurşun çıkarıldı. Sol kolu ve sırtından yaralanan Namık Öztel ise 11 günü yoğun bakım olmak üzere 38 gün hastanede kaldıktan sonra saldırıdan yaralı kurtuldu.

Eren Bülbül ve astsubay Ferhat Gedik'in şehit edildiği saldırıyı gerçekleştiren grupta yer aldıkları belirlen terör örgütü mensuplarına yönelik Giresun'un Güce ilçesi kırsalında 31 Mayıs 2018'de gerçekleştirilen operasyonda, gri kategorideki "Soreş" kod adlı Barış Coşkun ve "Berhudan" kod adlı Bedrettin Çeliker etkisiz hale getirildi.

Saldırının faili "Zeynel" kod adlı terörist Mehmet Yakışır ise güvenlik güçlerince 15 Temmuz 2018'de Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ölü ele geçirilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın "Terörden Arananlar Listesi"nde kırmızı kategoride yer alan Yakışır'ın PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu olduğu bildirildi.