Süper Lig'in 5. hafta maçında Galatasaray, sahasında Çaykur Rizespor'u misafir etti. Galatasaray-Rizespor arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasının ilk yarısında  Galatasaraylı Osimhen ile kafa kafaya çarpışan Rizesporlu Alikulov, bir süre sonra baş dönmesi yaşaması nedeniyle oyundan alındı.

GALATASARAY RİZESPOR MAÇINDA 6 OYUNCU DEĞİŞTİRDİ

Galatasaray - Çaykur Rizespor maçında Rizesporlu Alikulov "kafa travması" nedeniyle oyundan çıktığı için her iki takıma da toplamda 6 oyuncu değişikliği hakkı tanındı.

BU İLK DEĞİL

Bu kural ilk kez Ümraniyespor- Fatih Karagümrük maçında uygulandı.

HÜKMEN MAĞLUP MU OLACAK?

IFAB'ın bu sezon futbol oyun kurallarına dahil ettiği beyin sarsıntılarında ekstra oyuncu değişikliği uygulaması Futbol Müsabaka Talimatı'na yazılmamasına karşın MHK'nin hakemlere verdiği talimatla uygulanmaya başladı. İlk olarak 1. Lig'de Ümraniye-Karagümrük maçında yapılan uygulamaya göre takım doktorunun beyin sarsıntısı şüphesiyle oyundan çıkmasına karar verdiği oyuncunun yerine ekstra bir oyuncu değişikliğine izin veriliyor. Bu değişiklikle birlikte rakip takım da eşitlik adına bir oyuncu değişikliği hakkı veriliyor. Bu maddeye göre Rizesporlu Alikulov'un beyin sarsıntısı kontenjanından oyundan alınmış bununla birlikte de her iki takımın da 6'şar oyuncu değişikliği yapma hakkına sahip olması gerekiyor. Dolasıyla hükmen mağlup olma olayı ortadan kalkmış bulunuyor.