Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Rams Park’ta Young Boys’u ağırladı. İlk yarısı golsüz tamamlanan maçın ikinci yarısında 87'nci dakikada Young Boys'un golü geldi.

RAKİBİNE TEKME ATAN MUSLERA KIRMIZI KART GÖRDÜ

Muslera 2

Young Boys'un 87'nci dakikasındaki golün ardından sarı-kırmızılıların kalecisi Fernando Muslera, golü atan Virginius'a sevinci sırasında tekme attı. Muslera'nın bu hareketinin ardından saha bir anda karıştı. Young Boys'lu futbolcular ile Galatasaraylı futbolcular arasında gerginlik çıktı. Maçın hakemi, gerginlik yatıştıktan sonra yaptığı hareketinden dolayı Muslera'ya kırmızı kart gösterdi. 

Muslera 1

İsviçre'deki ilk maçı 3-2 kaybeden Galatakaray, rövanş maçında da 1-0 yenildi. Bu skorla Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne kalamadı. Sarı-kırmızılılar yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. 

GALATASARAY 0-1 YOUNG BOYS

MAÇTA ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Karşılaşmada ilk düdük çaldı. 

1' Galatasaray'da Icardi ceza sahası içerisinde yerde kaldı, sarı-kırmızılılar pozisyonun ardından penaltı bekledi ancak oyun devam etti.

15' Young Boys hızlı çıktı. Sara ceza sahası içinde son anda müdahaleyle topu kornere gönderdi. 

31' Young Boys'un attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

33' Young Boys'ta Ganvoula, Nelsson'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

35' Icardi'nin sağ kanattan yaptığı ortada Kerem Aktürkoğlu, arka direkte vole vurdu. Kaleci Keller, topu iki hamlede kontrol etti.

38' Galatasaray'da Nelsson, yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.

İKİNCİ YARI

46' Karşılaşmada ikinci yarı başladı. Derrick Köhn ve Hakim Ziyech'in yerine Berkan Kutlu ve Elias Jelert oyuna girdi. 

56' Kaan Ayhan topu ağlara gönderdi ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı. 

61' Ganvoula'nın kafa vuruşu direkten döndü. 

63' Galatasaray'da Gabriel Sara'nın yerine Kerem Demirbay oyuna dahil oldu.

71' Icardi'nin pasında Kerem Aktürkoğlu'nun şutunu Keller kornere çeldi. 

81' Oyundan alınan iki Young Boys oyuncusu saha içinden oyun alanını terketmeye çalışınca gerginlik çıktı. 

GOL! 87' Hızlı hücumda Muslera'yla karşı karşıya kalan Virginius takımını öne geçirdi: 0-1 

KIRMIZI KART! 87' Golün ardından Muslera gösterdiği tepkiden dolayı doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.  

90' Karşılaşmanın sonuna 10 dakikalık kayıp zaman işaret edildi. 

90+10' Karşılaşma Young Boys'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

MAÇIN DETAYLARI

Stat: RAMS Park

Hakemler: Espen Eskas, Jan Erik Engan, Isaak Elias Bashevkin (Norveç)

İLK 11'LER 

Galatasaray: Muslera, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan, Nelsson, Köhn, Torreira, Sara, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Batshuayi, Icardi

Young Boys: Keller, Blum, Camara, Zoukrou, Hadjam, Niasse, Lauper, Monteiro, Ugrinic, Colley, Ganvoula

MECBURİ 3 DEĞİŞİKLİK

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında İsviçre'nin Young Boys takımını konuk eden Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, ilk müsabakanın ilk 11'inden biri mecburi 3 değişiklik yaptı.
İlk maçta kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Abdülkerim Bardakcı'dan yararlanamayan teknik direktör Okan Buruk, Mertens ile Jelert'i ise yedeğe çekti. Tecrübeli teknik adam, Abdülkerim'in yerine ilk müsabakada cezası nedeniyle kadroya giremeyen Kaan Ayhan'ı görevlendirdi. Buruk, Mertens'in yerine ilk maçta 2 gol atan Batshuayi'yi, Jelert'in yerine ise Ziyech'i oynattı.

OKAN BURUK YİNE TRİBÜNDE

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, cezası nedeniyle takımını saha kenarından yönetemedi. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag ile yapılan mücadelenin ardından 2 maç ceza alan Buruk, ilk Young Boys müsabakasında da saha kenarında yer alamadı. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, bu karşılaşmayla cezasını tamamladı. Okan Buruk'un yerine saha kenarında yardımcısı İrfan Saraloğlu oyunculara direktifleri iletti.

BARIŞ ALPER YILMAZ SAĞ BEK BAŞLADI

Galatasaray'ın milli yıldızı Barış Alper Yılmaz, mücadeleye sağ bek pozisyonunda başladı. Teknik direktör Okan Buruk'un geçen sezon beklerde görev verdiği ve iyi performans sergileyen hücum oyuncusu Barış Alper, Young Boys maçının ilk 11'inde sağ bek olarak yer aldı.

ICARDI-BATSHUAYI ÇİFT SANTRFOR

Sarı-kırmızılı ekip, Young Boys mücadelesine çift santrforla çıktı. Galatasaray'ın üst üste iki şampiyonluğunda başrolü oynayan futbolculardan olan Arjantinli yıldız Mauro Icardi ile oyuna girdikten sonra attığı 2 golle ilk Young Boys maçının seyrini değiştiren yeni transfer Michy Batshuayi, müsabakaya ilk 11 başladı.

TARAFTARDAN FİLİSTİN MESAJI

Galatasaray taraftarı, İsrail saldırısı altındaki Filistin'e destek verdi. RAMS Park'ı çok büyük oranda dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesi seremonide tribünlere İngilizce "Özgür Filistin" ve "İnsanlık Gazze'de vicdanını kaybetti" yazılı pankartlar açtı.

ERIKSSON İÇİN SAYGI DURUŞU

Müsabaka öncesinde, hayatını kaybeden dünyaca ünlü eski teknik direktör Sven-Goran Eriksson için saygı duruşunda bulunuldu. Karşılaşma öncesi yapılan seremoninin ardından hakemler ve takımlar orta saha çemberinde yan yana durarak İsveçli teknik adam için saygı duruşu gerçekleştirdi.