AK Parti 14 Ağustos'ta 23. yılını kutlamak için hazırlıklar yaparken, partiye dahil olacak ve gidecek isimler kulislerde dolaşmaya başladı. Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanlığı'nı yaptığı Gelecek Partisi'nin AK Parti'ye geçeceği de iddialar arasındaydı. Ankara Milletvekili Nedim Yamalı, "Sanıyorum 14 Ağustos nedeniyle bir transfer durumu var, belki bizi de bir paket olarak oraya koyarlar" ifadelerinde bulundu. Bunun üzerine AK Partili Mehmet Metiner, X hesabından çok sert bir tepki gösterdi.

AK PARTİ'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE İŞARET ETTİ

Cumhurtiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gelecek Partisi, AK Parti'ye geçme sinyalleri verdi. Ankara Milletvekili Nedim Yamalı "AK Parti'ye geçeceksek genel başkanımız Ahmet Davutoğlu ile olur" dedi.  Yamalı "Muhafazakar camiadaki dağınıklığı toplamak adına her türlü adımı atarız." diyerek AK Parti'nin 14 Ağustos'taki kuruluş yıldönümüne işaret etti ve " Sanıyorum 14 Ağustos nedeniyle bir transfer durumu var, belki bizi de bir paket olarak oraya koyarlar" ifadelerinde bulundu.

Ekran Görüntüsü 2024 08 12 091911

ÖNCE DÜŞMAN CEPHENİN MİLİTANI OLUN ŞİMDİ DE DÖNÜŞ MESAJI VERİN

14 Mayıs’ta yapılan Genel Seçimlerde CHP listelerinden seçilerek Meclis’e giren Gelecek Partili milletvekillerinin AK Parti'ye geçeceği iddiaları sonrası Mehmet Metiner şunları söyledi:

Önce birliği dağıtmak için ayrılın. Ayrıldıktan sonra Erdoğan karşıtı hatta düşmanı cephenin militan bir parçası olun. Şimdi de birliği sağlama gerekçesiyle dönebileceğiniz mesajı verin. Bravo! Dönersiniz dönmezsiniz, kabul edilirsiniz edilmezsiniz o bahsi diğerdir. Yahu insan en azından bir hata yaptığını söyler, bir özeleştiride bulunur değil mi? Yok!

ERDOĞAN AYNI ERDOĞAN

Ayrıldığınız AK Parti eski AK Parti. Yani ayrıldığınız dönemdeki AK Parti.  Ortak akıldan ayrıldı, diktatör ve tek adam oldu dediğiniz Erdoğan da o eski Erdoğan. Peki ne değişti? Ayrılmanız ve sonrasında şer cephesinde Erdoğan karşıtlığı temelinde bir araya gelmeniz mi hatalıydı yoksa partiye tekrar dönmeniz mi doğru? Bir özeleştiri vererek dönerseniz hiç bir itirazım olmaz. Hatadan dönmek erdemliliktir. Lakin her hâlükârda kendinizi birliği sağlayacak siyasi mesih gibi takdim etmenize acizane itirazım var. Yoksa sonuçta bizler geçmişte birlikte siyaset yapmış kardeşleriz.

Herkes/hepimiz hatalarımızı kabul ederek birbirimize yeniden sarılırsak bundan en fazla memnuniyet duyanlardan biri en başta ben olurum.

Öteki türlüsünü asla içime sindirenlerden olmam, biline!