Yaşam

Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2025 Hac kafileleri ne zaman başlayacak?

Hac kuraları için binlerce kişinin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. İslam’ın 5 şartından biri olan Hac ibadetini yerine getirmek isteyen binlerce kişi başvurularını ve hac güncelleme işlemlerini tamamladı. Şimdi gözler hac kuralarına çevrildi. Peki, Hac kuraları ne zaman çekilecek? 2025 Hac kafileleri ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar…

Abone Ol

Hac kuraları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz günlerde başkanlık tarafından yapılan açıklama ile 2025 yılı hac kayıt yenileme işlemleri yeniden erişime açılmıştı. Kurban Bayramı zamanında yerine getirilen hac ibadeti için vatandaşların heyecanlı bekleyişleri devam ederken, bu yıl hacca gidecek isimler, Diyanet’in yaptığı hac kurasında belirlenecek…

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2025 yılı hac vazifesi için başvurular ve kayıt yenileme işlemleri 11 Ekim 2024 tarihinde son buldu. Hac kuraları merakla beklenirken, Diyanet’ten hac kurası tarihlerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Bununla birlikte geçtiğimiz yıl hac kuraları 2 Kasım tarihinde gerçekleştirilmişti. Bu bilgi göz önüne alınarak 2025 yılı hac kurası çekimlerinin de Kasım ayı başında yapılması bekleniyor.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde haberimizde yer alacaktır.

2025 HAC KAFİLELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hac vazifesi her yıl Kurban Bayramı döneminde yerine getiriliyor. Kurban Bayramı ise Hicri takvimde Zilhicce ayının 10. gününde kutlanıyor. 2025 yılı Kurban Bayramı ise 6-7-8-9 Haziran tarihlerinde kutlanacak.

Hac kafilelerinin net bir tarihi olmamakla birlikte Kurban Bayramı’ndan yaklaşık 40 gün önce başladığı göz önüne alındığında 2025 yılı Hac vazifesi için kafilelerin yaklaşık olarak Nisan ayı sanı ve Mayıs ayı başında yola çıkması bekleniyor.