"Harry Potter" filmlerinde hayat verdiği Profesör McGonagall rolüyle geniş kitlelerce tanınan ardından yer aldığı Downton Abbey gibi projelerle bu başarısını taçlandıran Maggie Smith 89 yaşında hayatını kaybetti. Oyunculuk kariyerine tiyatro ile başlayan Smith 1970'te "The Prime of Miss Jean Brodie" ve 1979'da "California Suite" ile iki kez En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar’a layık görülmüştü.
Oğulları Toby Stephens ve Chris Larkin efsane yıldızın ölümü hakkında “Büyük bir üzüntüyle Dame Maggie Smith'in ölümünü duyurmak zorundayız. Bu sabahın erken saatlerinde, 27 Eylül Cuma günü hastanede huzur içinde hayata veda etti" sözlerini kullandı.
Annelerinin çok özel biri olduğundan bahseden Stephens ve Larkin “Son derece özel bir insan olan kendisi, son anlarında arkadaşları ve ailesiyle birlikteydi. Geride, sıra dışı anneleri ve büyükannelerinin kaybıyla perişan olan iki oğlu ve beş sevgi dolu torunu kaldı. Bütün nazik mesajlarınız ve desteğiniz için teşekkür ediyor, bu süreçte mahremiyetimize saygı göstermenizi rica ediyoruz" diyerek duygularını ifade etti.

Kaynak: haber merkezi