Paris 2024 Olimpiyatları'nda kadınlar 54 kilo boks kategorisinde milli sporcu Hatice Akbaş, yarı finaldeki başarılı performansıyla finale yükseldi. Güney Koreli rakibi Aeji Im’i 3-2 ve 4-1’lik raunt sonuçlarıyla mağlup eden Akbaş, son raundda da 3-2 galip gelerek toplamda 3-2 üstünlük sağladı. Finalde Çinli Yuang Chan ile karşılaşacak olan Hatice Akbaş, gümüş madalyayı garanti altına aldı. 8 Ağustos Perşembe günü gerçekleşecek final maçı öncesinde, “Hedefim altın madalya. Emeklerimin karşılığını aldığım için mutluyum. Altın madalyaya son bir adım kaldı,” şeklinde duygularını ifade etti. Peki, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Hatice Akbaş maçı hangi kanalda yayınlanacak?

HATİCE AKBAŞ'IN ALTIN MADALYA MAÇI NE ZAMAN?

Türk boksör Hatice Akbaş, Paris 2024 Olimpiyatları'nda altın madalya için mücadele edecek. Akbaş, 8 Ağustos Perşembe günü TSİ 23:51'de Çinli Yuan Chang ile final maçına çıkacak. Bu kritik karşılaşma, TRT Spor ekranlarından canlı olarak izlenebilecek. Hatice Akbaş'ın olimpiyatlardaki final mücadelesi, Türkiye'nin sporseverleri tarafından büyük bir heyecanla takip edilecek.

HATİCE AKBAŞ KİMDİR?

24 Haziran 2001’de Malatya’nın Akçadağ ilçesinde dünyaya gelen Hatice Akbaş, spora 10 yaşında kick-boks ve muay thai ile başladı. Babası Kerem Akbaş’ın yönlendirmeleriyle bu branşlarda kendini geliştiren Akbaş, 4 yıl boyunca sadece gölge boksu yaparak Türkiye ve Balkan şampiyonalarına katıldı. 2014 yılında boksa geçiş yapan Hatice Akbaş, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında birçok madalya kazandı. Şu anda kariyerini Fenerbahçe'de sürdüren Akbaş, Paris 2024'te ülkemizi altın madalya için temsil ediyor.