Dünya

Havada +18 film paniği: Uçuş sırasında tüm ekranlarda oynatıldı!

Avustralya’nın önde gelen havayolu şirketi Qantas’ın Sidney-Tokyo uçuşu sırasında akılalmaz bir olay yaşandı. Tüm ekranlarda yetişkinlere özel bir filmin oynatılması yolcular arasında büyük bir şaşkınlık ve rahatsızlığa neden oldu. Bir saat boyunca düzeltilemeyen durum sonrası havayolu şirketi yolculardan özür diledi.

Abone Ol

Avustralya’nın önde gelen havayolu şirketi Qantas’ın Sidney’den Tokyo’ya giden uçağında yaşanan teknik bir arıza nedeniyle yolculara +18 seyirci kitlesine uygun film izletilmesi büyük tepki çekti. Yolcuların koltuk ekranlarında açık sahnelerin yer aldığı film oynatılırken bunu kapatmanın bir yolu olmadığı belirtildi.

TEKNİK SORUN NEDEN OLDU

Olay, uçaktaki teknik arızadan kaynaklı yolcuların kişisel eğlence sistemlerine erişim sağlayamaması ve film seçimi yapılmaması sonrası başladı. Durumu çözmek isteyen uçak personeli, yolculara hangi filmi izlemek istediklerine dair bir anket yaptı.  En çok tercih edilen yapım, geçen yıl vizyona giren "New York'ta Bir Gece" (Daddio) isimli film oldu. Ancak film, tercih yapan yolcuların ekranı yerine tüm ekranlarda oynamaya başlatınca şok yaşayan yolculardan biri, “Ekranı kapatmanın veya filmi durdurmanın bir yolu yoktu. Karşımdaki ekranda çıplaklık ve cinsel içerikli mesajlar gördüm,” ifadelerini kullandı.

"ÖZÜR DİLERİZ"

Havayolu yetkilileri, Avustralya merkezli haber sitesi News.com.au’ya yaptıkları açıklamada bu olayın teknik bir aksaklık sonucu yaşandığını ve uçakta bireysel film seçimlerinin yapılamadığını doğrulayarak “Filmin tüm uçuş boyunca oynatılmaya uygun olmadığı açık. Bu deneyim için müşterilerimizden içtenlikle özür dileriz" dedi. Anket durumunun, bireysel film seçimlerinin mümkün olmadığı nadir zamanlarda standart bir uygulama olduğunu da sözlerine ekledi.

HAVADA “DADDIO” KRİZİ

Dakota Johnson ve Sean Penn’in başrollerini paylaştığı bu dram filmi, cinsel içerikli sahneler ve mesajlar içermesi nedeniyle R (Reality Choice) sınıfına dahil edilmiş bir yapım. Filmde, Johnson’ın canlandırdığı karakterin taksi şoförüyle girdiği diyaloglar giderek kişisel ve cinsel bir boyut kazanıyor. Bu içerik, uçakta çocuklu aileler dahil birçok yolcu için rahatsız edici anlar yaşattı.