İBB Sen Oku Diye bursu ile ilgili aramalar iyice artmış durumda. Aylık 3 bin TL olan bursa başvurmayı düşünen öğrenciler için, burs hakkındaki tüm bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik. İşte, İBB Sen Oku Diye bursu hakkında detaylar...

İBB SEN OKU DİYE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sen Oku Diye bursu başvuruları gün itibariyle başladı. Söz konusu başvurular, 10 Eylül ile 11 Ekim tarihleri arasında İstanbul Senin uygulaması üzerinden yapılabilecek.

İlgilİ uygulamaya önce üye olmak ardından T.C. kimlik numarası ya da karekod ile giriş yapılmalı. Ardından yeni bir hesap açıp başvuru kısmına geçilebilir.

Henüz üyelik almayanların ise ilk olarak İstanbul Senin uygulamasını App Store, Google Play veya AppGallery'den yüklemeleri gerekiyor. 

SEN OKU DİYE EĞİTİM DESTEĞİ KİMLERE VERİLİR?

İBB'nin söz konusu bursundan şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilerin yararlanabileceği açıklandı.

2-60

İBB'NİN BAŞVURU ŞARTLARI ŞÖYLE

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak

Öğrencinin kendisinin İstanbul’da ikamet etmesi

Şehit çocukları, yetim ve öksüz çocukların ilköğretim veya lise öğrencisi olması

Engelli çocukların ilköğretim/lise veya MEB onaylı özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görüyor olması

Öğrencinin normal öğrenim süresi içinde eğitimine devam etmesi

Devletokulu veya vakıf/özel okullarda %100 burslu okuyor olması

Başvurusu yapılacak öğrenci ilköğretim veya ortaöğretimde öğrenci kaydı olanlar ile 5-40 yaş arası rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören zihinsel veya bedensel başvurabilirler.