Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlangıcı öncesinde hazırlık genelgesini yayımladı. Bakanlık tarafından yayımlanan genelde ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamalarının benimseneceği kaydedildi. Haberin yayınlanmasının ardından milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ile velileri İlkokullarda sınav saati kalktı mı? Okullarda sınavlar nasıl olacak? Ortaokullar ve liselerde de sınav saati kalkacak mı? sorularının yanıtlarını aramaya başladı…

İLKOKULLARDA SINAV SAATİ KALKTI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan yeni  yeni eğitim öğretim yılı hazırlık genelgesine göre ilkokullarda sınav saati kaldırıldı.

Ilkokullarda Sinav Saati C

OKULLARDA SINAVLAR NASIL OLACAK?

Bundan sonraki süreçlerde MEB’e bağlı eğitim veren ilkokullarda ölçme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenecek.

Öğrencilere çoktan seçmeli soruların yer aldığı kısa süreli, hazır bulunuşluk, tarama gibi adlar altında hiçbir sınav uygulanmayacak. Sonuç odaklı ölçme ve değerlendirme yaklaşımı yerine, süreç odaklı ölçme ve değerlendirme uygulamaları benimsenerek öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimleri sürekli takip edilecek ve dersin içeriğine uygun değerlendirme araçları kullanılacak.

Öğrencilerin süreç boyunca takip edilebilmesi amacıyla eksik veya yanlış öğrenmeleri konusunda geri bildirim verilecek ve öğrenme/öğretme süreçleri bu doğrultuda yönetilecek.

ORTAOKULLAR VE LİSELERDE DE SINAV SAATİ KALKACAK MI?

Sınav saatlerinin kaldırılması uygulaması sadece ilkokulları kapsarken, ortaokullar ve liseler bu uygulamanın kapsamı dışında kalacak.