Yaşam

İnsanlar ikiye ayrılıyor: Dubai çikolatası yiyenler ve Dubai çikolatası yemeyenler. Peki Dubai çikolatası nedir?

Sosyal medyanın da etkisiyle günlük trendler devamlı değişiyor. Giyimden ev eşyasına, restorandan yemeğe hemen her alandaki güncel trendler ortalığı kasıp kavuruyor. Şimdilerde ise Dubai çikolatası gündemin en belirgin konusu oldu. Öyle ki geçtiğimiz günlerde Dubai çikolatası almak isteyenler Kadıköy’de bir pastanenin önünde metrelerce kuyruk oluşturdu. Peki, Dubai çikolatası nedir? İşte detaylar…

Abone Ol

Yeni trendlerden en çok etkilenen konulardan biri herhalde yemek kültürüdür desek yanlış olmaz. Üçüncü nesil kahvecilerin çıkmasıyla yeni tatlı türleri menülerde yer almaya başladı.

Özellikle çikolatanın farklı türleriyle hazırlanan tatlılar, kafe ve restoranlarda büyük rağbet görürken, son dönem yemek modasına damga vuran lezzet ise Dubai çikolatası oldu.

Kısa sürede büyük bir trend haline gelen Dubai çikolatası sosyal medyanın da etkisiyle her yerde konuşulurken artık insanlar Dubai çikolatası yiyenler ve Dubai çikolatası yemeyenler olarak ikiye ayrılıyor…

DUBAİ ÇİKOLATASI NEDİR?

Dubai çikolatasını en basit hali ile tarif etmeye kalksak herhalde tel kadayıflı ve fıstıklı çikolata demek yeterli olacaktır.

Ancak elbette bu kadar trend olan ve sosyal medyanın en çok konuştuğu konu haline gelen Dubai çikolatası bu kadarla kalmıyor.  Ortadoğu’nun zengin lezzetlerini modern tatlarla buluşturan Dubai çikolatası, yiyenlerin damağında eşsiz bir iz bırakıyor.

Dubai çikolatası, çikolata katmanları arasında yer alan Antep fıstığı, fıstık ezmesi (Kimi tariflerde tahin de kullanılıyor) ve kavrulmuş tel kadayıftan oluşuyor. Dışarıdan bakınca normal bir çikolata gibi görünen Dubai çikolatası, ısırıldığında içinden fıstıklı kadayıf çıkıyor.

DUBAİ ÇİKOLATASI EVDE YAPILIR MI?

Pastane ve kafelerde satılan Dubai çikolatası artık birçok paketli gıda markası tarafından da yapılıp piyasaya sürüldü. Ancak Dubai çikolatasını evde yapmak da mümkün. Her yerde bulunabilecek malzemelerle kendi Dubai çikolatanızı evde yapabilirsiniz.

DUBAİ ÇİKOLATASI TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı dolusu fıstık ezmesi
  • 3 yemek kaşığı fıstık içi
  • 250 gram sütlü çikolata

EVDE DUBAİ ÇİKOLATASI YAPILIŞI

  1. İlk olarak çikolatanın yarısını benmari usulü eriterek Dubai çikolatası yapacağınız kalıbın için koyup dondurun.
  2. Kadayıfı tereyağında kavurun.
  3. Ocaktan indirdikten sonra üzerine fıstık ezmesi, tahin ve fıstık içi ekleyip karıştırın.
  4. Karışan malzemeyi dondurduğunuz çikolata kalıbına koyun.
  5. Kalan çikolatayı benmari usulü eritip kadayıflı karışımın üzerine dökün.
  6. Üzerini düzelttiğiniz çikolatalı karşımı dolapta dondurun.
  7. Dubai çikolatanız hazır. Afiyet olsun…