Yaşam

İstanbul’da ekmek fiyatlarına zam! Ekmek ne kadar oldu?

2024 yılının son çeyreğinde İstanbul’da ekmek fiyatlarına zam yapılması gündem oldu. Son zamanlarda artan enflasyonun etkileri market ve benzin fiyatlarında görülürken, İstanbul’da ekmeğe zam yapılması, ‘Ekmek ne kadar oldu?’ sorusunu sordurdu. Yapılan zamla birlikte ekmek fiyatlarında yüzde 25 oranında artış görüldü.

Abone Ol

2024 yılının Ekim ayı itibarıyla ekmek fiyatlarına yüzde 25 oranında yapıldı. Dünya’da yaşanan gelişmeler, yurtta ekonomik olarak enflasyon oranında değişiklik meydana getirdi. Bu değişim market alışverişlerinde ve yaşam kalitesinin değişmesiyle etkisini gösterirken, bir zam haberi de İstanbul’da ekmek fiyatlarından geldi.

İSTANBUL’DA EKMEK FİYATLARINA ZAM!

İstanbul’da bazı ilçelerde 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapıldı. Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer ve Avcılar ilçelerinde 10 TL’ye satılan 200 gramlık ekmek, 12.5 TL’ye satılmaya başlandı.  Ekmek fiyatlarına yapılan bu zam, Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer ve Avcılar ilçelerinde halkı daha fazla Halk Ekmek’e yönlendirdi.

EKMEK NE KADAR OLDU?

İstanbul'da ekmek fiyatı 10 TL’ye satılır iken, yapılan yüzde 25 zam oranı ile Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer ve Avcılar ilçelerinde 12.5 TL'ye satılmaya başlandı. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, ekmek fiyatının 15 TL olmasını önerdiğini ve bunun nedenin ise ekmekteki maliyetlerin artmasının neden olduğunu ifade etti. İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Çetin, ekmeğin kilogram fiyatının şu anda 50 lira olduğunu söyleyerek, “Ancak bazı üyeler ekmeği 250 gram yapıp 12,5 liraya satmaya başladı. Bu gidişle yılbaşına kadar fiyat 15 liraya çıkacak. Maliyetler daha da yükselirse ekmek fiyatı daha da artabilir” şeklinde ifade etti.

EKMEK ZAMMI FIRINLARIN KAPANMASINI ENGELLEYEMEDİ

Fırıncıların ana girdilerinden biri olan unun fiyatlarındaki artış, maliyetleri artırması nedeniyle birçok fırıncı, dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Çetin, "Değirmenler organize bir şekilde un fiyatlarına zam yapıyorlar. Fırıncılar depolarına yeterli miktarda un alacak gücü bulamıyor," diyerek bu durumun ekmek fiyatlarını kaçınılmaz olarak yükselttiğini söyledi. Son altı ayda İstanbul’da 150 fırının kapandığını da ifade eden İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, fırıncıların zor durumda olduğunu belirtti.