Yaşam

İstanbullulara müjde! Beşiktaş Üsküdar arası yürüyerek geçilebilecek: Ne vapur ne otobüs derdi kalmayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan İstanbullulara müjde geldi. Çalışmalar başladı. Hayata geçirilmesi planlanan proje ile artık Beşiktaş ile Üsküdar arası yürüyerek geçilebilecek. Her gün milyonlarca kişinin kullandığı otobüs ve vapur iki semt arasında dert olmaktan çıkacak. İşte İstanbul’u daha yaşanır hale getirecek projenin detayları…

Abone Ol

Dünyanın en güzel şehirleri arasında yer alan İstanbul ne yazık ki son dönemlerde yaşanması güç bir şehir haline geliyor. Kalabalıklaşan nüfus toplu taşıma araçlarına olan ihtiyacı artırırken, her gün vapur ve otobüs kullanmak zorunda kalmak bir dert olarak görülüyor. Ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın çalışmalarını başlattığı yeni proje ile İstanbullular rahat bir nefes alacak. Zira çalışmalar tamamlandığında Beşiktaş Üsküdar arası yürüyerek geçilebilecek…

Yedi tepeli şehir taşıyla toprağıyla milyonları kendine hayran bırakıyor. Ancak gezmesi güzel olan şehir konu yaşamaya gelince biraz can sıkıcı bir hal alabiliyor. İşte tam da bu durumu çözmek adına mega kentle ilgili yeni projeler birer birer hayata geçiriliyor. İşte son proje ise Beşiktaş ile Üsküdar arasında yaya geçişine imkan sağlayacak yeni bir boğaz köprüsü olarak belirtildi.

VAPUR VE OTOBÜS ÇİLESİNE SON!

İstanbul’un en popüler semtlerinden olan Beşiktaş ile efsanelere konu olan Üsküdar semtleri arasında yaya geçişine imkan sağlayan böylelikle otobüs ve vapur gibi toplu taşıma derdine son verecek olan proje ile ilgili açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’dan geldi.

Bakan Uraloğlu açıklamasında “Şimdilik fikir aşamasında ancak ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. İstanbulluların bu projeye nasıl baktığı da bizim için büyük önem taşıyor. Çalışmalar olgunlaştıkça nihai kararı vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Projenin halktan destek almasının ardından hayata geçirilmesiyle Beşiktaş’tan Üsküdar’a yürüyerek geçmek mümkün olacak. Her gün bu hat arasında otobüs ve vapur gibi toplu taşıma araçlarını kullanan pek çok kişi için de ulaşım derdi ortadan kalkmış olacak.