Geçtiğimiz Ramazan ayında ritim bozukluğu nedeniyle rahatsızlanan ve merdiven bile çıkamaz hale gelen Kadriye'nin ailesi, Türkiye genelinde 15 hastane dolaşmalarına rağmen çözüm bulamadı. Sonunda, umutlarını kaybetmek üzereyken Samsun'da bir doktorun yönlendirmesiyle İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdular. Burada Kardiyoloji Aritmi ve Elektrofizyoloji Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Abdülkadir Uslu, Kadriye’nin kalbine radyofrekans ablasyon yöntemiyle müdahale ederek onun hayata tutunmasını sağladı.

Kalp

"OLAĞANÜSTÜ BİR YAPIDA"

Doç. Dr. Uslu, meslek hayatında ilk kez "yarım kalp" olarak adlandırılan bu nadir anatomik yapıya sahip bir hastaya ablasyon uyguladığını belirtti. Kadriye’nin kalbinde, normalde bulunması gereken iki kulakçık ve iki karıncık yerine tek kulakçık ve tek karıncık bulunuyordu. Bu olağanüstü yapıda, vücudun tüm kan dolaşımını tek bir karıncık üstleniyordu.

'BABAMIN BAŞ TACIYIM O BANA YETER'

Kadriye’nin babası Mustafa Demir, kızının doğduğu andan itibaren yaşadığı zorlu süreci ve umut dolu mücadelesini anlattı: “Kadriye doğduğunda doktorlar bize kalp hastası olduğunu söyledi. Ameliyatlar ve tedaviler için şehir şehir dolaştık. Onu yaşatabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptık.”

Tüm bu zorluklara rağmen hayata sıkı sıkıya tutunan Kadriye, kendisini "süper bir prenses" gibi hissettiğini söylüyor. En büyük hayali polis olmak olan Kadriye, okuyamadığı için bu hayalini gerçekleştiremedi ama babasının "baş tacı" olmanın ona yettiğini belirtti. “Kalbim yarım olabilir ama ben hiç pes etmedim,” diyen Kadriye, bugün sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kalp3