Fatih’te, 19 yaşındaki katil Semih Çelik’in acımasızca Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldürmesinin ardından intihar etmesiyle tüm ülke yasa boğulmuştu. Bu trajik olayla birlikte kadına şiddet konusu sosyal medyada da tekrar gündeme gelmişti. Uraz Kaygılaroğlu'nun geçtiğimiz nisan ayında sevgilisi Sayna Soleimanpour'un sergisi için verdiği sıra dışı pozlar tekrar eleştirilerin odağına oturdu. Nevşin Mengü’nün Youtube yayınına katılan Uraz Kaygılaroğlu, verdiği pozlardan dolayı tekrar özür diledi. Soleimanpour, Instagram hesabından yaptığı bir açıklama ile konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

“TROL HESAPLARIN LİNÇ KAMPANYASI”

Gelen linçlere cevap olarak, "Bu olaylarla hiçbir şekilde ilgisi olmayan iki eserimin, trol hesaplar tarafından başlatılan bir linç kampanyası kapsamında dolaşıma sokulduğunu öğrendim" dedi. Sergi süresince eserlerini merak edenlerle söyleşi vesoru-cevap etkinlikleri düzenleyerek eserlerini merak edenlere açıkladığını söyleyen Soleimanpour, "Sergi metni zaten internette mevcut. Ancak, ilerleyen günlerde eserlerimin içeriğini detaylı bir şekilde anlatan bir paylaşım yapmayı planlıyorum" diyerek açıklamalarına devam etti. Bu hassas dönemde gündemi bu konuyla meşgul etmek istemediğini ve dikkatlerin asıl suçlulara yönelmesi gerektiğini vurguladı.

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURDU

Sayna Soleimanpour, sosyal medya platformları üzerinden şahsına yönelik spekülasyon ve hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan hesaplara karşı hukuki yollara başvurulduğunu da belirtti.

Kaynak: haber merkezi