Magazin

Kemal Doğulu kardeşi Kadir Doğulu’nun tarikat bağlantısını açıkladı

Kemal Doğulu, Hülya Avşar’ın Youtube programına katıldı. Birçok konuya değinen Doğulu, kardeşi ve oyuncu Kadir Doğulu’nun tarikat bağlantısını da açıkladı.

Abone Ol

Ekranların en çok izlenen moda programlarından ‘İşte Benim Stilim’, ‘Bu Tarz Benim’ gibi yapımlarla tanınan Kemal Doğulu, Bir Hülya Avşar Sohbeti’ne konuk oldu. Kemal Doğulu, oyuncu kardeşi Kadir Doğulu ile uzun süredir konuşmadıklarını ve küs olduklarını anlattı. Kardeşiyle daha önce de 2 yıl boyunca küs kaldığını belirten Doğulu, baba olmaya gün sayan kardeşiyle barışmak için bir mesaj beklediğini de şu sözlerle ima etti:

"YILDIZIMIZ HİÇ UYUŞMADI"

"Ben Kadir ile konuşmuyorum ama 'Abi yetiş' dese koşarım... Kadir ile anlaşamıyoruz biz çocukluktan beri. Hiçbir zaman da yıldızımız uyuşmadı. Sonra yollarımız ayrıldı. O başka sektörde, ben televizyonda başka şeyler yaptım. Bu bastırılamaz bir hal alınca ben kendimi çekmeye karar verdim. Ünlülükle alakası yok, ünlü olmadan önce de böyleydi. Yeni bir şey değil, sadece ünlü olduk diye patladı bu kadar. Ortanca çocuk sendromu diyorum ben... Sana konuk da oldu o, dünyanın en tatlı adamı, en neşeli, komik... Ama aile dinamikleri farklı işte. Her ailenin dinamiği farklı.

Şimdi ona kırgınım, küskünüm. Ama yeri gelir ben kendim yazarım 'Özledim yeter lan' diye. Daha önce de 2 yıl aramız bozulmuştu. Bir de haklıydı o zaman, şimdi ben haklıyım. Bende yalan yok. Haklıydı o zaman, ben dedim ki 'Çok özledim lan seni', şimdi ben ondan öyle bir mesaj bekliyorum... Bebeği olacak evet, aslında 2. kez amca oluyorum. 2. kez dayı olacağım, kız kardeşim hamile. Çok seviyorum kardeşlerimi, çekirdek ailemi."

"BEKTAŞİ... TARİKAT KARŞITI BİR TARİKAT"

Pek çok kez tarikat üyesi olduğu iddia edilen ve sık sık bu konuyla gündeme gelen Kadir Doğulu ile ilgili, Hülya Avşar "Senin kardeşinin tarikatlarla bir bağlantısı mı var?" sorusunu sordu. Kemal Doğulu bu soruyu şu şekilde cevapladı:

"Bektaşi... Her yerde kendisi de söylüyor, o yüzden rahat söylüyorum. Bektaşi aslında tarikatlar karşıtı tarikat. Bildiğimiz sarıklı, cübbeli değil. Bunların kendi seremonileri var. İlim, irfan, bilim, 'Güzel olsun her şey' kafasında insanlar..."

"TARİKAT LAFINI DUYUNCA TÜYLERİM ÜRPERİYOR"

Avşar’ın "Kadir oraya hangi amaçla ihtiyaç hissetti?" sorusuna ise Doğulu, kendisinin de imam hatip mezunu olduğunu hatırlatarak şunları ifade etti:

"Bir yerden sonra herkes demek ki boşluk buluyor içinde ve onu doldurmaya çalışıyor. Ben geçmişte ortaokulu imam hatipte okudum. Tarikattı, bilmem neydi çok beni çekmeye çalıştılar tahmin edersin. Bir sürü evlere girdim, çıktım 'İlla ki geleceksin'... Benlik bir şey değil. Kimse bana zorla istemediğim bir şey yaptıramaz. O yüzden tarikat lafını duyunca tüylerim ürperiyor yani. O da boşluğunu bununla dolduruyor sanıyorum.

"ONLARIN SEREMONİLERİ VAR "

Bu gerçekten öyle tarikat deyince ürperten türden değil Bektaşilik. Açıp okurlarsa sevinirim. En kaba tabiriyle tarikat karşıtı tarikat. Yozlara yobazlara karşı bir tarikat. Bilim. Çünkü öbürlerinde yok. Bilim var, ilim var, şarkı var, şiir var, kitap var. Rakı var. Onların seremonileri çok keyifli. Yani öyle 'hu huu', arikat denildiğinde akıllara bu geliyor, öyle bir şey değil. Şahane evlerinde oturuyorlar, toplanıyorlar falan filan."

NESLİHAN SEVGİYİ GIRTLADIĞINA KADAR VERİYOR

Avşar bunun üzerine "Dizilerde görüyoruz tarikatın nasıl anlatıldığını, akla gelen o. O zaman Kadir'in oradan aldığı bir şey var" diyerek ""Mutluluk ve şefkat mi aramış acaba?" sorusunu yöneltti. Kemal Doğulu ise Kadir Doğulu’nun eşi Neslihan Atagül'den bahsederek şöyle cevapladı:

"Sevgiyi gırtlağına kadar veriyor karısı... İçinde bir boşluk oluştu. Her şey oldu bitti. Oyuncu oldu, ünlü oldu, şan oldu, şöhret oldu, para oldu. Baktı ki 'bir şey eksik' dedi herhalde... Ben öyle thmin ediyorum ve bir araştırmaya girdi... Onların başındaki adama da ne denir, 'şeyh' denmiyor, öyle sakallı da değil. Aynen modern, Avrupalı gibi gözüken bir adam... Para kazancı yok, tamamen manevi."