Konya'nın Karapınar ilçesinde yeraltı suyunun çekilip, toprağın çökmesiyle meydana gelen obruklara bir yenisi daha eklendi. Mısırlı Yaylası mevkisinde bir pancar tarlasının yanında oluşan obruk, tarlada çalışan işçiler tarafından fark edildi. 

100 METRE ÇAPINDA, 10 METRE DERİNLİĞİNDE

100 metre çapında ve 10 metre derinliğindeki obruk, bölgede yaşayanlarda korkuya yol açtı. Bölge sakinlerinden Mehmet Özata, şunları söyledi: "Karapınar Mısırlı Yaylası köyündenim. Babamla görüşmüştük, koyunları otlatan çoban, bir yerin çöktüğünü söylemiş. Geldik baktık, gerçekten büyük bir çöküntü var. Diğer obruklardan çok farklı görünüyor." 

Obruk 2

"NE OLACAĞINI BİLMİYORUZ, ENDİŞELİYİZ"

"Bu bölgede çok fazla obruk var. Mısırlı civarında 6-7 tane obruk oluştu. Farklı çöküntüler oluyor. Ne olacağını bilmiyoruz, endişeliyiz."

"MOTOSİKLETLE BİLE GEÇMEYE KORKUYORUM"

Obruğun meydana geldiği sırada pancar tarlasında çalışan işçi Nasir Ahmet ise olayı şöyle anlattı: "Dün gece saat 02.30'da bir ses duydum. Sabah pancar tarlasına geldiğimde büyük bir çöküntü gördüm. Abimi aradım, durumu anlattım ve fotoğraf çektim. Çok korktuk, gece vana çevirmeye gelmiştim. Buradan motosikletle bile geçmeye korkuyorum. O ses uçak sesi gibiydi, meğer burası çökmüş."

BİR OBRUK DAHA OLUŞTU

Konya'nın Karapınar ilçesinde Ekmekçi Yaylası'nda yine dün 6 metre derinliğinde, 25 metre çapında bir başka obruk oluşmuştu.

Obruk 3

ÇATLAKLAR OLUŞAN BİR EV BOŞALTILDI

Yeni oluşan obruk nedeniyle Mehmet Ali Bayrak'a ait tek katlı evin duvarlarında çatlaklar oluştu. Sarsıntının ardından evde bulunanlar kendini dışarıya attı. İhbar üzerine olay yerine AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma evdekileri tahliye etti. Obruktan sonra evde çatlakların oluştuğunu ifade eden ev sahibi Mehmet Ali Bayrak, "Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.